IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тайните на най-секретната Волга в историята

Версията ГАЗ-23 е създадена специално за КГБ с V8 двигател, но за нея не се говори

В шедьовъра на Ремарк "Трима другари", приятелите Роберт, Ото и Готфрид имаха автомобил, кръстен "Карл": отчайваща на вид съборетина, под чиято външност се криеше състезателен компресорен мотор. Карл беше в състояние да натрие носа на всеки баровец с лъскава лимузина, който го погледне презрително.

Подобен автомобил имаше по съветско време и КГБ. Само че не за да си прави майтап с парвенютата, разбира се. Волга ГАЗ-23 има доста по-зловещо предназначение. Тя е една от най-редките, и в същото време най-тайнствената машина на съветската автоиндустрия. Колегите от руското издание "За Рульом" наскоро тестваха една съвършено реставрирана версия и ни дадоха повод да ви разкажем историята на този много специален автомобил.
  
  
Тайните на най-секретната Волга (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ДОПУСНАТАТА ПРАВОПИСНА ГРЕШКА!!!! ДРУГО СИ Е ДА ПИШЕШ НА РЪКА. ТОГАВА НЕ СЕ ПРАВЯТ ГРЕШКИ ОТ НАШЕТО ПОКОЛЕНИЕ!!!!
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    В края на 1977 или в началото на 1978 година - когато служех в НШЗО "Христо Ботев", в Плевен пред портала на нашия район, направи завой точнож такава "Волга", но с ДЕСЕН ВОЛАН, което доста ме учуди.
  • #19
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Ангел Маринов ( преди 1 месец )
    Газ 21 беше много удобна кола за времето си!Купето й беше толкова здраво,че се е класирало на първо място при тестване в Англия през 60 -те години на ХХ век,включващо спускане при свободно падане от височина 200 метра.Тогава англичаните решават да заменят бензиновия двигател с дизелов Rover.Има такива внесени втора употреба и у нас.Интересно е какво би било да се возиш с двигател V8.
  • #18
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Бат Стеф ( преди 1 месец )
    Защо не казват, че тая Волга е копие на американска кола? Както и всички други съветски коли и камиони са копия на американски и европейски модели, дори и гърбавия Заз 965 и 966. Единствено има неяснота около Заз 968.
  • #17
    21 rate up comment 10 rate down comment
    Зазо ( преди 1 година )
    Легендарната "Догонялка" Иделална за транспортиране на жълтопаветни индивиди в багажника :)
  • #16
    21 rate up comment 7 rate down comment
    1111 ( преди 2 години )
    За 60-те години вече е остарял модел. За сравнение Шевролет Импала с 5.7 мотор от края на 50-те и началото на 60-те има версия до 335 к.с. Да не говорим за екстрите. Волгата за времето си е нормален автомобил, нищо специално.
  • #15
    27 rate up comment 19 rate down comment
    кик ( преди 3 години )
    С това окачване,спирачки,оборудване и мотор ор ракета да е все тая,руска работа.
  • #14
    21 rate up comment 32 rate down comment
    Тотален боклук ( преди 3 години )
    Как да повярваш че тази раса сътворила тоз *** е била на луната и човек е ходил там като гледаш какви коли прави в същото време и това е върха
  • #13
    21 rate up comment 10 rate down comment
    Случйно прочел ( преди 3 години )
    Какво толко зловещо може да има в една стара Волга, освем труп във багажника!
  • #12
    30 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не съди по зимата в България като такава и в Русия. Сравнението ти показва,че по-далеч от носа си не виждаш и не чуваш. Дори в момента температурите са под -10 градуса,а колежката ми в Санкт Петербург преди седмица каза ,че ще се затопли до -15 предната седмица иначе когато приказвахме беще - 25,а е било преди това и още по-студено. Та зимата на 41 и на 21 не се различават по фактора студ и ниски температури.