IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar постави рекорд за скорост върху лед

Спортното купе успя да развие 299 км/ч на езерото Байкал

Компанията Jaguar Land Rover разкри, че по време на фестивала "Скорост на лед", провеждан на езерото Байкал в Русия, спортното купе Jaguar F-Type R е успяло да развие максимална скорост от 299 км/ч. Машинната е била част от групата от над 200 автомобила, които не са подготвяни за състезания и са произведени в тираж от над 200 бройки.


Jaguar F-Type R


По време на квалификациите при стартиране от движение F-Type R е развил 278,1 км/ч, а при тръгване от място - 109 км/ч. В самото състезание, при стартиране от движение британското купе е достигнало 299 км/ч, като в случая се отчита средната скорост на отсечка с дължина 1 км, която се преминава по веднъж във всяка посока.

От Jaguar Land Rover посочват, чеп постижението на F-Type R е световен рекорд за скорост върху лед при сериен автомобил, който използва заводското си оборудване, тоест по него не е правено нищо допълнително. Спортното купе се задвижва от 5,0-литров V8 с механичен компресор и мощност 575 к.с., който осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди.


Jaguar F-Type R


Точните данни за скоростта на автомобила ще бъдат обявени след регистрирането им в Руската федерация по автомобилизъм и съответно след това те трябва да бъдат вписани и като официален световен рекорд. Досегашното най-добро постижение в е 295 км/ч, като беше записано от Porsche Panamera Turbo S отново на езерото Байкал през 2015 година.

Снимки: Jaguar Land Rover

0 от 500