IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Group обяви премиерите си за 2021 година

Нова версия на Bugatti Chiron и Porsche 911 за сафари ще зарадват феновете

Volkswagen Group проведе годишната си медийна конференция, като на нея разкри и плановете си за настоящата 2021 година. Повечето премиери са свързани с основната марка в концерна - Volkswagen, която ударно променя моделната си гама и залага основна на електромобили, но не са забравени и автомобилите с двигатели с вътрешно горене.


VW ID.5


Първата премиера на Volkswagen е на електрическия ID.5 (на снимката), който ще бъде последван от "компактно SUV-купе". Очаква се, че това ще бъде европейската версия на модела Nivus, като тя е изградена на платформата MQB и ще стъпи на пазара на Стария континент през есента.

От Китай в Европа пристигат електрическите ID.4 Crozz, ID.4 X и ID.6, като последният е с 3 реда седалки. В Индия трябва да стартира производството на версия на Tiguan за местния пазар, а в Северна и Южна Америка стартират продажбите на друг кросоувър - Thaos. За Русия също е предвиден подобен модел - Tarek.

Какви са останалите премиера на концерна - вижте в галерията:


Снимки: Motor1

0 от 500