IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Превключване от 5-а на 2-ра предавка завърши зле за Toyota GR Yaris

Двигателят на хот-хеча буквално "умря" на "Нюрбургринг" (ВИДЕО)

Новият Toyota GR Yaris е страхотен хот-хеч, който се предлага с механична скоростна кутия. Това зарадва много от феновете на този тип автомобили, въпреки че се оказа и сериозен проблем за един от тях - Робърт Мичъл, който се изявава като блогър в YouTube.


Toyota GR Yaris


Мичъл работи в сервиза Apex Nurburg, разположен край едноименната писта и има сериозен опит на нея. По-рано този месец той излезе за няколко обиколки с новия GR Yaris, като при една от тях допусна сериозна грешка - при висока скорост превключи от пета на втора предавка, вместо на четвърта.

Блогърът разкрива, че веднага е осъзнал грешката си и щом е започнал да отпуска съединителя, я е коригирал. Той обаче не достатъчно бърз и оборотите на двигателя влизат далеч след червената линия.

Интересното е, че автомобилът не показва никакви проблеми и Мичъл навърта още 5 обиколки същия ден, като отбелязва, че колата се движи с пълната си мощност. На следващия ден той се връща на пистата и тогава двигателят буквално "умира".



Автомобилът е вкаран в сервиз, където механиците откриват, че в един от цилиндрите няма компресия. Предполага се, че е счупена кобилица, но дали е така, трябва да разбере местния дилър на Toyota. Проблемът в случая е, че представителите на марката все още не са получили сервизно ръководство за модела и ще се наложи да се чака.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500