IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Превключване от 5-а на 2-ра предавка завърши зле за Toyota GR Yaris

Двигателят на хот-хеча буквално "умря" на "Нюрбургринг" (ВИДЕО)

Новият Toyota GR Yaris е страхотен хот-хеч, който се предлага с механична скоростна кутия. Това зарадва много от феновете на този тип автомобили, въпреки че се оказа и сериозен проблем за един от тях - Робърт Мичъл, който се изявава като блогър в YouTube.


Toyota GR Yaris


Мичъл работи в сервиза Apex Nurburg, разположен край едноименната писта и има сериозен опит на нея. По-рано този месец той излезе за няколко обиколки с новия GR Yaris, като при една от тях допусна сериозна грешка - при висока скорост превключи от пета на втора предавка, вместо на четвърта.

Блогърът разкрива, че веднага е осъзнал грешката си и щом е започнал да отпуска съединителя, я е коригирал. Той обаче не достатъчно бърз и оборотите на двигателя влизат далеч след червената линия.

Интересното е, че автомобилът не показва никакви проблеми и Мичъл навърта още 5 обиколки същия ден, като отбелязва, че колата се движи с пълната си мощност. На следващия ден той се връща на пистата и тогава двигателят буквално "умира".



Автомобилът е вкаран в сервиз, където механиците откриват, че в един от цилиндрите няма компресия. Предполага се, че е счупена кобилица, но дали е така, трябва да разбере местния дилър на Toyota. Проблемът в случая е, че представителите на марката все още не са получили сервизно ръководство за модела и ще се наложи да се чака.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #11
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Хи хи ( преди 3 години )
    Швабският леген ще изхвърли сичкуту бурала през суспуха
  • #10
    22 rate up comment 5 rate down comment
    112 ( преди 3 години )
    Що бре, ако е немски таралястник при тази скорост от 5-та на 2-ра смяташ че няма да се повреди ли ...
  • #9
    5 rate up comment 25 rate down comment
    Факт! ( преди 3 години )
    японски таралястник някой и да е очаквал друго.Много реклами купища хвалби а то бклук
  • #8
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Един там ( преди 3 години )
    Да де при "...оборотите на двигателя влизат далеч след червената линия." какво очаквахте да се случи? Червената зона на оборотомера не е сложена да краси таблото. При критични обороти се случва най-нормалното, а това е да счупиш мотора. Не е станало веднага, а с малко закъснение. Друг е въпросът, че да превключваш по толкова лаишки начин скоростите и да не можеш да ги улучиш е по-скоро женско поведение на неопитна шофьорка. Тоя май е на другия бряг за да прави подобни неща.
  • #7
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Миксера ( преди 3 години )
    Той е искал да свали на 4-та, а свалил на 2-ра... очаквал е по-малка еазлика в оборотите, нооо те са минали дооста след червената зона... Казано с други думи имало е "среща на випуска" - буталото е "близнало" клапана и го е изкривил, изкривил го е малко, колкото на загрял двигател да продължи да работи, ноооо на студен блокира и воала - липса на компресия....
  • #6
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Карач ( преди 3 години )
    И кво толкова е станало, че не разбрах!?
  • #5
    9 rate up comment 23 rate down comment
    Все пак ... ( преди 3 години )
    изделията от ориз са по дефолт чупливи!
  • #4
    6 rate up comment 19 rate down comment
    Констатация ( преди 3 години )
    Щом съвременните тойоти изкарват само два дни по-яко юркане значи за качество при всички нови автомобилите вече няма какво да се говори!
  • #3
    17 rate up comment 7 rate down comment
    Nev ( преди 3 години )
    To повечето автомобили ако прежключиш предавките така, ще "убиеш" двигателя! :)
  • #2
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Глупости ( преди 3 години )
    Айде бе винаги може да се получи микро пукнатини някъде по някой част и при следващото продължително натоварване да доведе до пречупване .