IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota GR Yaris преследва BMW M2 на "Нюрбургринг"

Вижте колко бърз може да бъде японският хечбек (ВИДЕО)

Компанията Toyota все още не е обявила официално време на нейния GR Yaris на Северната дъга на "Нюрбургринг", но публикувано в YouTube видео може да ни даде ясна представа за това, колко бърз всъщност е японския хечбек.


Toyota GR Yaris


Конкретно този GR Yaris е собственост на клиент на марката, който не се притеснява да дава газ, въпреки че това е едва 14-ата му обиколка на Северна дъга и едва втората с хечбека на Toyota. Машината се справя наистина впечатляващо, като шофьорът успява да поддържа темпото движещо се пред него BMW M2 Competition през цялата обиколка.

В края на 2020 година друг собственик на GR Yaris успя да запише време от 7 минути и 56 секунди на същото трасе, като това е само с 4 секунди по-слабо от постижението на BMW M2 Competition, управлявано от професионалния пилот Кристиан Гебхард през септември 2018 година.

Впечатляващото представяне на хечбека на Toyota се дължи основна на нейния 1,6-литров турбомотор с 3 цилиндъра, развиващ мощност от 257 к.с. и 360 Нм. Той е съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела с диференциали с ограничена приплъзване както отпред, така и отзад.



Автомобилът в това видео е оборудван с допълнителния Circuit Pack, който включва 18-цолови лети джанти, пренастроено окачване и гуми Michelin Pilot Sport 4S.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Преслав ( преди 3 години )
    Тоя не може да кара
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Дифорс Валвматиков ( преди 3 години )
    Момчета с беемвета, знам че обожавате лагерните си колички, защото освен пътно поведение те нямат нищо друго. Говоря за вашите автомобили, а не за нови от магазина. За разлика от вас, аз съм имал няколко немски, френски и японски автомобили - общо около 20 за последните 15 г. Имал съм сравнително нова тройка и мога да споделя, че това беше най-чупливият автомобил, който съм притежавал.
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Дифорс Валвматиков ( преди 3 години )
    Освен многобройните ремонти, ми се налагаше да си смъквам всички прозорци с 2-3 мм, за да не скърцат в уплътненията. В купето всичко е наред, ако се движиш по нов асфалт, но слезеш ли от него настава адски шум и започвахме да се надвикваме. Модела е тесен отпред, отзад и има малък багажник. Интериорът бе визуално изостанал, спрямо по-евтините например френски автомобили което е нормално, тъй като никой не е чувал за немски шик.
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Дифорс Валвматиков ( преди 3 години )
    Купето е толкова ниско, че на легналите полицаи стисках палци да не опре. Мога да ви споделя още доста, но ще акцентирам, че приятелите ми като разбраха, че съм си купил БМВ ме попитаха А бе ти нормален ли си. Честно казано и мен ме досрамя, като знам хора с какъв манталитет карат такива коли и я продадох.
  • #5
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    За БМВ М2 Компетейшън не е никакъв проблем да го остави на 10 завоя след себе си,просто се виждаха ластиците които му правеше също как и явното забавяне за да го настигне. Явно са двама добри познати и карат в пакет,а не някакво истинско преследване.
  • #4
    19 rate up comment 1 rate down comment
    край ( преди 3 години )
    Ето това е спорт. На писта с лека спортна кола. Карането на джипове от по 2-3 тона по магистралата и святакането на нормалните хора да ти правят път - не е спорт а дивашка -просташка проява.
  • #3
    4 rate up comment 7 rate down comment
    шофер ( преди 3 години )
    Смех. СМех. Смех.... Германски премиум автомобил "преследван" от източна талига - е нема как! Кола направена с технология от следващите 10 години срещу лагерница от станиол и крепящо се купе единствено и само на германската боя.... М-пакет, АМГ, 911, ГеТеИ, Ер Ес куаттро, ЕсТе, Инсигния ... все яки германски коли срещу източни кенчета Кока-Кола - консумираш и изхвърляш.
  • #2
    8 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    това е скрита реклама на нескафе бмв с редови 6 цилиндъра на задно ще отнесе това японско оригами както цунами срина фукушима
  • #1
    8 rate up comment 17 rate down comment
    Седисфякшън ( преди 3 години )
    Скъсват се да го рекламират това а истината е че за него пазар няма.Рено се отказаха от Клио рс ФВ от Пооо гти и Пежо викат че следвящото 208 гти ще е електрическо.За какво тия се напъват не е съвсем ясно.