IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци нагледно сравниха екрана на Geely с таблета на Tesla

Дължината на дисплея на новия кросоувър KX11 достига един метър

Китайското автомобилно издание Autohome нагледно сравни екрана на мултимедийната система на новия кросоувър Geely KX11 с таблета, поставян в електромобилите на Tesla. Дължината на дисплея е точно метър, което е два пъти повече, отколкото при Model Y.


Geely KX11 - дисплей


На снимката ясно се виждат двата дисплея, като отгоре е 47-сантиметровият таблет на Tesla Model Y, а под него е разположен еднометровият сензорен панел на Geely KX11. За него засега липсват технически подробности, но се вижда една характерна особеност - дефлектор на въздуховода, който е разположен в долния десен ъгъл.

Това обаче не е най-големият дисплей, поставян на серийни автомобили. Например, Mercedes-Benz ще постави в бъдещия си електрически флагман 56-инчов (142 см) сензорен панел. В случая той обединява три OLED-екрана, които плавно преминават един в друг. Появата на Mercedes-Benz EQS на пазара е планирана за 2022 година.

Още снимки на новия кросоувър на Geely - вижте в галерията:


Що се касае до Geely KX11, той ще се появи на пазара още през тази година. В основата на кросоувъра е модулната архитектура Volvo CMA (Compact Modular Architecture), като по габарити той ще отстъпва на Volvo XC90. На пазара в Китай ще се предлагат версии с 2,0-литров бензинов турбомотор, развиващ 218 или 238 к.с. По-късно ще се появи и хибридна модификация.

Снимки: Autohome

0 от 500