IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi Q4 e-tron получи допълнена реалност и гласов асистент

Германският производител разкри подробности за четвъртия си кросоувър на ток

Компанията Audi разкри интериора на серийния Q4 e-tron, който е четвъртият електрически кросоувър на марката. Той получава две необичайни функции - проекционен дисплей с функция за допълнена реалност и гласов асистент, който се активира с фразата "Hey, Audi!".


Audi Q4 e-tron


В основата на Audi Q4 e-tron е платформата MEB - същата, на която са изградени Volkswagen ID.4 и Skoda Enyaq iV. От Audi обещават, че премиум-кросоувърът ще има един от най-вместителните багажници в този клас, като той ще варира от 520 до 1490 литра в зависимост от положението на задните седалки. Освен това, в салона са предвидени още няколко места за съхранение на вещи, като общият им обем е 24,8 литра.

Голямата новина при електромобила е огромният проекционен дисплей с допълнена реалност. Неговият диагонал 177 см, като водачът вижда информацията на разстояние от 3 до 10 метра пред автомобила си. На преден план излизат навигацията и скоростта, а на заден - данните за движещите се отпред превозни средства.


Audi Q4 e-tron


Друга нова функция е собственият гласов асистент Audi, който може да отговори на различни въпроси. Например - къде се намира най-близката зарядна станция?

Освен това, в интериора на Q4 e-tron може да бъде поставен 10,1-инчов сензорен екран на мултимедийната система MMI (по-късно ще се предлага и вариант с диагонал 11,6 инча, който е най-големият за автомобили на Audi), а също така централна въздушна възглавница и спортни седалки.


Audi Q4 e-tron


Клиентите ще избират между 9 варианта на оформление на салона - 5 за базовите версии и 4 за ниво на оборудване S-Line, като някои от включват еко-кожа, направена от преработени пластмасови бутилки.

Очаква се, че Q4 e-tron ще се предлага с два електромотора, развиващи общо 306 к.с. Те осигуряват задвижване на четирите колела. Батерията ще бъде с капацитет от 77 кВт/ч, като пробегът трябва да стигне за 450 км. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 6,3 секунди, а максималната скорост е 180 км/ч.

Още снимки на модела - вижте в галерията:

Премиерата на модела ще се състои в близките месеци, а продажбите трябва да стартират през есента на 2021 година.

Снимки: Audi

0 от 500