IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Два милиона Toyota RAV4 са заплашени от самозапалване

До момента са регистрирани поне 11 произшествия с най-популярния кросоувър в света

Американското управление на безопасност на движението (NHTSA) обяви, че започва разследване на случаи на самозапалили се кросоувъри Toyota RAV4. До момента са известни минимум 11 подобни инцидента, който, по предварителни данни, са възникнали заради прекъсване в акумулатора.


Toyota RAV4


Проблемът обаче може да се окаже масов и да засегне около 2 млн. автомобила, съобщава агенция Reuters. В документа, публикуван от NHTSA, се уточнява, че причината за възникване на пожара може да бъде контактът на една от клемите на акумулатора с фиксиращата го рамка. Ако автомобилът е катастрофирал и предницата му е ремонтирана, ситуацията може да се усложни.

Регистрираните до момента 11 инцидента с Toyota RAV4 се разделят на две категории. В едната са кросоувърите, които са се запалили по време на движение, а в другата - тези, при които това е станало при изключен двигател.

Според оценката на NHTSA, от самозапалване са заплашени 1 862 103 бройки от Toyota RAV4, произведени през периода 2013-2018 г. за пазарите в Северна Америка. На свой ред от японския производител обявиха, че са наясно с проблема и оказват пълно съдействие на разследването, но все още няма крайна решение за организиране на сервизна акция на близо 2 млн. автомобила.

Снимки: Toyota

0 от 500