IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци предлагат доживотна гаранция на двигателите си

Засега това ще важи само за моторите на Chery на вътрешния пазар

Китайската компания Chery обяви, че всички двигатели на едноименната марка, получават доживотна гаранция. Това се отнася за 5 модела, представени на вътрешния пазар - кросоувърите Tiggo 8, Tiggo 7, Tiggo 5x и Tiggo 3x ), както и седана Arrizo 5.


Chery


Доживотна гаранция ще получават и всички бъдещи модели на Chery, оборудвани с двигатели на марката. Въпреки, че нейното обявяване е в края на февруари, тя ще се отнася за всички автомобили, купени след 1 януари 2021 година. Гаранцията засега важи само за колите, продадени на вътрешния пазар.

До момента Chery е произвела около 8,8 млн. мотора, като най-популярен от тях е 1.6 TGDI (на снимката долу), който се поставя на повечето модели на марката. До края на годината компанията подготвя старт на производството на двигателите 1.5TGDI и 2.0TGDI, както и на хибридния силов агрегат DHT Hybrid.


Chery


От компанията уточниха, че за автомобилите на пазарите извън Китай засега все още важи 3-годишната гаранция на двигателите (или 100 000 км пробег). За други основни компоненти Chery дава 5 години (или 150 000 км пробег). Единствено за пазара в Русия, където марката е много силно представена, гаранцията на мотора 5 години, като пробегът може да достигне милион километра.

Снимки: Chery

0 от 500