IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Само два модела покриха напълно екологични тестове

Изпитанията на Green NCAP се оказаха сериозен проблем дори за някои хибриди

Независимата организация Green NCAP проведе третата си серия от тестове, с които оценява ефективността и вредните емисии на новите автомобили. Подобно на краш-тестовете за безопасност Euro NCAP и тук се проверят и оценяват всякакви модели - от бензинови и дизелови до електрически и водородни превозни средства.


Hyundai Nexo


Този път в изпитанията участваха 25 автомобила от различни сегменти. Самите тестове са по-строги от цикъла В, който се използва за хомологация на новите модели на пазара.

Максималната оценка от 5 звезди получиха само два модела - водородният Hyundai Nexo (на снимката горе) и електрическият Volkswagen ID.3 (на снимката долу), докато с 4 звезди е оценена единствено новата версия на хибрида Toyota Prius, която се зарежда от електропреносната мрежа.


VW ID.3


Всеки участвал в тестовете модел се оценява по три основни параметри - оценка на вредните емисии (индекс за чист въздух - CA), енергийна ефективност (индекс за енергийна ефективност - ЕЕ) и индекс за парникови газове (GHG).

Ето и оценките на отделните модел, като в първата графа са посочени получените звезди, а в последната - с какъв двигател е съответният модел:

Green NCAP
Green NCAP

0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Хахахааха , НЕЗАВИСИМА хахаха , същите като независимите НПО .
  • #4
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Аз викам да направим едно класиране по пробег. Избирам си един малък дизелов автомобил от любимата ми марка с 60 литра резервоар и още 10 електрически возила от други марки. Любимата ми марка е толкова добра, че съм сигурен, че ще спечели ;) И пускаме статията без да пишем, че е платена реклама.
  • #3
    12 rate up comment 4 rate down comment
    :))))) ( преди 3 години )
    Уникално!Как може да сравняваш електричка и ДВГ :) :)Така само Баце има право да прави, той сравнява недоучилите пожарникари и заслужилите професори и О, небеса! недоучилите пожарникари печелят!
  • #2
    16 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Това е поредната подла реклама. Какво е това сравнение между електрически, водороден, хибридни, бензинови и дизелови коли. Голямото откритие водородната и електрическата отделят най-малко вредни вещества.
  • #1
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Nev ( преди 3 години )
    Интересена класация, но май е малко преднамерена. Как така единствен електрически модел е ИД.3, и защо например не сравняват/включват в класацията другите водородни автомобили например на д Хонда и Тойота?