IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Класацията за най-надеждни марки има нов лидер

Mazda излезе на първо място, въпреки че неин модел получи най-слабите оценки

Какво прави една автомобилна марка най-добрата - цената, надеждността, стандартните функции в оборудването, комфорта или производителността на двигателя? Това е доста сложен въпрос, който може да повлияе и на без това субективните вкусове на потребителя. Всяка година отговор се опитва да даде организацията Consumer Reports, която заема възможно най-обективната позиция, като отчита няколко променливи.


Mazda CX-3


През тази година на първо място е Mazda, която измества от върха производители като Porsche, Subaru и Lexus. Класацията на Consumer Reports е направена след пътни тестове, прогнозирана надеждност, удовлетвореност на собственика и безопасност на автомобилите. Оценява се и екологичността на марката (Green Choises), като в случая с отчита колко от тестваните автомобили са с ниски вредни емисии.

Японската марка се изкачва с 3 места в проучването, въпреки че само преди дни отново Consumer Reports обяви неин модел - CX-3 (на снимката горе), за автомобила на американския пазар, който най-малко удовлетворява собствениците си. Организацията обаче препоръчва останалите 7 модела на Mazda, които е тествала през тази година.

В класация попадат 32 марки, представени на пазара в САЩ. Прави впечатление сериозното пропадане на брандове като Genesis и Kia, които бяха в Топ 10 преди година. В отсъствието на Fiat последното място по надеждност тази година е за Alfa Romeo, чиито модели получават най-ниски оценки по всички показатели.

Най-надеждните марки за 2021 година според Consumer Reports (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #14
    1 rate up comment 2 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 3 години )
    Мазда...Тоя сайт за вицове ли е?
  • #13
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Митака ( преди 3 години )
    Надеждна надеждна колко да е..мойта Хонда Леджънд е 2007год.на 539к км и е в перфектно състояние.Това е надеждност..а не някви модели които ги мерят само до 200к км и за повече нямат информация.
  • #12
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Hah ( преди 3 години )
    bmw и надеждност(доста нагло е 2-рото им място!)?!?!? Това наистина ме разсмя!
  • #11
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До #10 ( преди 3 години )
    Не си се събудил още Йордан CX-3 е. Малка е, особенно за щатите. Това е B-SUV, като Capture примерно. Търсят евтино, после осъзнават, че им е малко.
  • #10
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Йордан ( преди 3 години )
    мисля,че на снимката е модела cx 30 на Mazda!Другото-без коментар....
  • #9
    21 rate up comment 2 rate down comment
    Боже боже ( преди 3 години )
    БМВ по - надеждно от Хонда, да се смееш ли да плачеш ли....
  • #8
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Абсолютно безполезна за Европа класация. Нито моделите са същите, а и да са, не се правят в същите заводи.
  • #7
    11 rate up comment 6 rate down comment
    фтомобил ( преди 3 години )
    Само да отбележа, че Consumer Reports не получават автомобили за тестове от производителите. Те ги купуват от дилъри, точно както всеки човек. Имат си процедури за тестване и свои тестови трасета. Не приемат пари от производителите и детайлната информация се продава. Ако публикуваха невярна информация, доса=ега да са фалирали 10 пъти.
  • #6
    14 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Стелвиото и Джулията са феноменално безпроблемни коли. Казвам ти го от първа ръка и от информацията, която имам от Ауто Италия и Витоша Ауто - практически хората не се прибират в сервиза освен за обслужване. Предполагам това в САЩ е свлързано с изгорели крушки и просто маркетинг. Обикновено ти се обаждат, че ще те включват в класацията, питат те за спонсорство и ако откажеш - или не те включват, или просто те включват не както искаш.
  • #5
    4 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Да препоръчаш Мазда, и то 7/7 модела, е чутовищна неадекватност. Все пак тестовете на CR са ценни, стига човек да може да чете между редовете. Оценени по по-европейски критерии, лидерите отиват на дъното. За съжаление, пълните репорти са платени и нашите само преписват от някоя западна медия.