IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Класацията за най-надеждни марки има нов лидер

Mazda излезе на първо място, въпреки че неин модел получи най-слабите оценки

Какво прави една автомобилна марка най-добрата - цената, надеждността, стандартните функции в оборудването, комфорта или производителността на двигателя? Това е доста сложен въпрос, който може да повлияе и на без това субективните вкусове на потребителя. Всяка година отговор се опитва да даде организацията Consumer Reports, която заема възможно най-обективната позиция, като отчита няколко променливи.


Mazda CX-3


През тази година на първо място е Mazda, която измества от върха производители като Porsche, Subaru и Lexus. Класацията на Consumer Reports е направена след пътни тестове, прогнозирана надеждност, удовлетвореност на собственика и безопасност на автомобилите. Оценява се и екологичността на марката (Green Choises), като в случая с отчита колко от тестваните автомобили са с ниски вредни емисии.

Японската марка се изкачва с 3 места в проучването, въпреки че само преди дни отново Consumer Reports обяви неин модел - CX-3 (на снимката горе), за автомобила на американския пазар, който най-малко удовлетворява собствениците си. Организацията обаче препоръчва останалите 7 модела на Mazda, които е тествала през тази година.

В класация попадат 32 марки, представени на пазара в САЩ. Прави впечатление сериозното пропадане на брандове като Genesis и Kia, които бяха в Топ 10 преди година. В отсъствието на Fiat последното място по надеждност тази година е за Alfa Romeo, чиито модели получават най-ниски оценки по всички показатели.

Най-надеждните марки за 2021 година според Consumer Reports (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    До 1 ( преди 3 години )
    И понеже е американска пропаганда в топ 3 са две японски марки и една немска. Просто феноменален анализ от твоя страна. Ясно е описано какви критерии са използвани за съставяне на класацията. Като това е моментно отражение, постоянно се появяват нови модели и положението се променя. Да кажем Алфа в момента реално произвеждат само Стелвио и Джулия, на мен ми допадат, но определено не са безпроблемни и екологични модели, заради това и Алфа са последни, но тепърва марката ще пуска нови модели.
  • #3
    12 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Хаха, оня ден четох една друга американска класация, където маздата беше на последно място а Джулията беше някъде в топ 10.
  • #2
    13 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ако беше американска пропадандата, нямаше ли американските марки да са най-надеждни? Май логиката не ти е от силните страни.
  • #1
    20 rate up comment 11 rate down comment
    Пропаганда.Отново. ( преди 3 години )
    Американска пропаганда,като тази на Аутобилд в Германия. Нищо ново.