IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хакери изнудват Kia за 20 млн. долара

Кибер-престъпниците заплашват да публикуват откраднатата информация

Корейският производител Kia е бил подложен на атака от хакери, които го изнудват за 20 млн. щатски долара. В противен случай, те ще публикуват в публичното пространство отмъкнатите от тях данни за компанията.


Kia


По данни на изданието Bleeping Computer, група хакери е атакувала Kia Motors America, като се е добрала до информация за приложението UVO Link, за платежната система и за сайтовете, които използват дилърите. Хакерите настояват да получат по най-бързия начин 20 899 559 долара и ако това не стане, сумата се увеличава на 30 994 200 долара.

Кибер-престъпниците са изпратили копие от писмото с исканията си до Bleeping Computer. В него се казва, че ако от Kia не се свържат с тях до 3 дни, част от получените данни, които имат компрометиращ за компанията характер, ще бъдат публикувани.

От корейският производител обаче отричат, че са били подложени на атака от хакери, като обявиха, че са научили за това от публикации в интернет. "Можем само да потвърдим, че нямаме данни, които да доказват, че каквито и да е документи или друга информации на Kia са били откраднати", се казва в изявлението на компанията.

Снимка: Kia

0 от 500