IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хакери спряха производството на Honda

Кибер-атаката блокира работата в заводите на компанията

Японският производител Honda е имал проблем с вътрешната мрежа, който е довел до спиране на производството за няколко часа. Според The Japan Times, от компанията са обявили, че разследват случая, който вероятно е атака от страна на хакери.


honda


Британската телевизия Sky News съобщава, че проблеми е имало не само в заводите на Honda в Япония, но и в Европа. Според източници на медията, това е резултат от опит за проникване в компютърните системи на Honda. Атаката е довела не само до спиране на производство, но и до прекратяване на продажбите от дилърите на марката.

„Потвърждаваме, че имахме проблем с IT-мрежата, като в момента търсим причините. Производството беше възстановено, дилърите също работят в нормален режим“, коментират от Honda, която планира догодина да закрие завода си в британския град Суиндън.

Както съобщава, The Telegraph, японският производител действително е бил подложен на хакерска атака, чиято цел е била спиране на работата на заводите. Един от сървърите на Honda е бил заразен с вируса Ekans. Той е създаден за атаки срещу промишлени система за управление, които се използват в големи предприятия. И иска заплащане, за да върне нормалното функциониране на програмите.

През 2017 г. Honda отново беше подложена на атака от кибер-престъпници. Тогава хакерите заразиха сървърите на компанията с вируса WannaCry и поискаха откуп, за да го отстранят.

Снимка: Honda

0 от 500