IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S се оказва по-желана от Rolls-Royce

Електромобилът e №1 e сред най-търсените луксозни коли в 148 държави

Мнозина вероятно си мислят, че струващ половин милион долара Rolls-Royce ще оглави класацията на най-желаните луксозни автомобили в света, но не са познали. Факт е, че когато стане дума за разкош и мощни двигатели, първата мисъл на човек е свързана именно с Rolls Royce, Bentley и Aston Martin, тъй като тези марки обикновено са челните места в повечето класации, но не във всички.


Tesla Model S


Проучване на базирана във Великобритания агенция Monеy обаче показва, че Tesla Model S оглавява списъка на най-желаните луксозни автомобили в света. Изследването е направено на база на данните от Google и Ahrefts в 148 държави по света, като най-луксозната и на скъпа Tesla е лидер в 29 от тях, включително САЩ, Германия, Норвегия, Мексико и Австралия.

Звучи изненадващо, но Model S е лидер и в страни като Боливия, Монголия и Афганистан. На второ място се нарежда Audi A8, която печели първо място в 22 държави (в това число и България), а бронзовият медал е за BMW X7 с 19 държави. Rolls Royce Phantom 6-и в списъка с първи места в 10 държави, а Bentley Continental GT се класира на 10-то място с лидерство само в 3 държави.


проучване


Model S беше единствената Tesla в списъка. Една от вероятните причини за успеха на Model S е цената му в сравнение с останалите в списъка. В момента базовият модел Long Range започва от 83 980 британски лири, а най-добрият Plaid + започва от 130 980 британски лири.

За сравнение, моделите на Rolls Royce и Bentley започват на около два пъти по-висока цена от Plaid + или повече.


проучване

Снимки: Motor1

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До 4Лукса го прави цената. Минеш ли 60 000 евро си лукс. Сега, има и за 600 000, но това не означава, че не се водят луксочни.
  • #3
    10 rate up comment 1 rate down comment
    snaky ( преди 3 години )
    Кое пък и е луксозното на Теслата? Мощна да, ама луксозна...тези не са в час изобщо
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Да ви имам класациит ( преди 3 години )
    Такива класации са пълни простотии значещи абсолютно нищо и това го пиша въпреки че харесвам Тесла
  • #1
    11 rate up comment 6 rate down comment
    брях ( преди 3 години )
    А бе ние ги чЕкаме да фалират, они продават ли продават. Много лоши тея електрички... много.Истината е, че в БГ никой не прави нищо по темата, няма зарядни и се оказва, че наличните зарядни не са достатъчни, чака се.В западна Европа нещата са много по-различни, но както знаем, тях (а и не само тях) не можем да ги стигнем никога.