IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

9 автомобила, плод на страстта към олекотяване

Категория "перо": много леки, но много способни коли

Олекотяването винаги е било сред основните за подобряването на динамиката на един автомобил, особено при машините за състезания и суперколите, където всеки грам е от значение за показателите. В наши дни за целта се разчита на нови материали като карбона, от който се правят вече цели купета и дори шасита.


олекотяване


Но в годините назад въглеродните нишки не бяха толкова достъпни и инженерите трябваше да търсят различни начини за да спестят от теглото на дадена машина. Историята помни какви ли не случаи, като някои от тях са описани и тук.

В галерията по-долу ви представяме 9 автомобила, които са много показателни за страстта към олекотяване. Сред машините определено има расови спортисти, но и съвсем конвенционални модели. И повечето от тях дори не надхвърлят един тон тегло (а тези които го правят са с доста малко отгоре), а в комбинация предлагат и сериозни динамични характеристики:

9 автомобила, плод на страстта към олекотяване (ГАЛЕРИЯ)

0 от 500