IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-мощните SUV-модели: нови претенденти в тежката категория

Победителят може да не е този, за когото си мислите

Може ли да се сетите за екстремно мощен спортен автомобил, който да предложи комфорт за 5 човека, да е подходящ и за по-дълги пътувания и да не се плаши от черните пътища? Да, има и такива машини, но не си мислете за Audi RS 6: комбито може да е 4х4, но пътният му просвет е... пътен, не за извън пътя.


най-мощни SUV


Разбира се, говорим за новите SUV-модели - такива каквито вече можем да видим на почти всеки паркинг. Е, тук се поизхвърлихме, защото ще говорим за доста скъпи и редки машини, с мощни V8 и дори V12 двигатели. В последните години видяхме как производители със спортно ДНК като Lamborghini и Maserati (и в очакване на Ferrari) след доста колебания влязоха в сегмента, но не изневериха на високата динамика, която сме свикнали да очакваме от тях.

Ще ви представим 10-те най-мощни серийни SUV-модели към настоящия момент. Но кой е новият крал на безумната мощ? Жокер: Dodge Durango SRT Hellcat присъства тук, но (първо) производството му приключва и (второ) вече е детрониран. Вижте какво представляват 6839 конски сили накуп:

Най-мощните серийни SUV-модели на 2021 г. (ГАЛЕРИЯ)

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    За къде ще се ( преди 3 години )
    надпреварват ... към Пирогов или Орландовци е все едно
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До 5 ( преди 3 години )
    Тесла Модел С изпреварва в теста до 100, от там нагоре е по-бавна! И при доускорение от 50 км/ч Тесла е по-бърза. Теста е на Carwow!
  • #3
    5 rate up comment 7 rate down comment
    До 1 ( преди 3 години )
    Доставките на Модел С Плейд започват до месец! А Мъск дава време от малко над 7 минути на Нюрбургринг на Модел С Плейд! Миналата година в неофициално време, беше 7.21 минути!
  • #2
    19 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    "Спортно" SUV е едно от най-глупавите творения на човечеството. Няма как автомобил с висок център на тежестта да е спортен, дори да му блъснат 1 милион конски сили. Ще развие скорост и на завоя ще излети от пътя. А по отношение на коментара на автора за пътния просвет на Ауди А6 - с натискане на бутон, въздушните амортисьори могат да увеличат просвета. Впрочем просветът на Лада 2105 е 17 см което е повече от доста от съвременните SUV автомобили които масово са с по 16 см и по-малко.
  • #1
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Хехе ( преди 3 години )
    най-безсмислените автомобили правени някога.