IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още една марка приключи с бензина

Polestar спира първия си модел и преминава на електромобили

Шведският производител Polestar обяви, че след края на тази година ще прекрати производството на плъг-ин хибрида си Polestar 1. След това марката ще предлага единствено електромобили.


Polestar 1


Polestar 1 е първият модел на бранда, който по-рано беше част от компанията Volvo. Хибридният седан излезе на пазара от 2017 години и получи доста добри отзиви от клиентите, а много експерти дори твърдят, че това е един от най-добрите автомобили в последно време. Въпреки това, той отива в историята.

„С мощност от 619 конски сили, която е съчетана с най-големия пробег сред всички хибриди на света, предлагани към момента, този автомобил е най-яркото доказателства за дизайнерските и технологичните иновации, които Polestar използва“, коментира Грегор Хембро, шеф на подразделението на марката в Северна Америка.


Polestar 1


Мястото на Polestar 1 ще заеме седанът Polestar 2, а след това ще се появят и модели с индекси 3 и 4. Всички те обаче ще бъдат електрически и така шведската марка, на практика, къса напълно с двигателя с вътрешно горене и се превръща в производител на електромобили.

Задвижването на Polestar 1 се осъществява с 2,0-литров бензипнов турбодвигател и два електромотора със съвкупна мощност 619 к.с. и 1000 Нм. Само на електричество седанът изминава до 97 км.


Polestar 1

Снимки: Polestar

0 от 500