IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическата Dacia прави революция и при колите под наем

Ползването на Spring във Франция ще излиза по 7 евро на ден

Преди няколко месеца групата Renault представи най-евтиния електрически автомобил на пазара, който ще се предлага под дъщерната марка Dacia. Компактният Spring се произвежда в Китай и ще излезе на пазара на 20 март, като се очаква да струва около 15 000 евро (без държавните субсидии).


Dacia Spring


Веднага след премиерата на модела френската компания за коли под наем E.Leclerc е направила поръчка в Renault за закупуване на 4000 електромобила. От тях 3000 са Dacia Spring и 1000 са Renault Zoe, като се очаква те да бъдат доставени в клоновете на фирмата в началото на април. И съответно веднага ще бъдат достъпни за отдаване под наем.

В интервю за френско радио собственик на фирмата Мишел-Едуард Леклерк заяви, че малкият електромобил ще се предлага под наем за 5 евро на ден. Към тази сума се прибавят и разходите за пробег, като именно по този показател Spring ще превъзхожда значително всички конкуренти на пазара.

Още снимки на електромобила на Dacia - вижте в галерията:


В момента E.Leclerc предлага Zoe за 4 евро на ден, но оскъпяването е с около 15% на изминат километър, което означава, че сумата става сериозна при по-голям пробег. Леклерк обещава, че Dacia Spring ще струва само 7 евро дневно – 5 евро начална цена плюс 2 евро за разходите за изминатия пробег.

Ако това наистина стане факт, Spring ще направи революция не само на пазара на електромобили в Европа, но и този за предлагането им под наем в ежедневни условия. Електромобилът на Dacia е оборудван с електромотор с мощност 44 к.с. и батерия с капацитет 26,8 кВт/ч, които осигуряват пробег от 295 км с едно зареждане.


Снимки и видео: Motor1

0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Дд ( преди 3 години )
    И колко е държавната субсидия в БГ, в Румъния е 11,500 евроооо, толкоз връщат като си купиш Ел. автомобил
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Сигурно като еко начинание имат разни данъчни отстъпки. А и си правят реклама така. В БГ също можеш да наемеш Дачия или други компактни коли рентакар за около 6-7 евро на ден. От една страна без горивото, но от друга все пак са по-големи автомобили.
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    ano ( преди 3 години )
    Те само тка си пишат, важно е матрял да има
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    E.Leclerc - са верига за хранителни стоки, и дори на сайта им няма и помен от коли под наем? Да не бъркате името?
  • #1
    14 rate up comment 0 rate down comment
    кво речи!? ( преди 3 години )
    Чакай малко, искате да ме убедите че във Франция ти излиза по-евтино да неемеш отколкото в Бг. Ако ги пускат по 7? -са 210 на месец , че то по на сметка отколкото да я взема от официалния дилън на изплащане.