IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързото британско Audi RS 3 изгоря по време на снимки

Суперседанът с 800 коня под капака не подлежи на възстановяване

Най-бързо британско Audi RS 3 – седан, доработен от тунинг-ателието Eventuri, изгоря по време на снимки. Причината за пожара не е установена, най-вероятно той е избухнал в отсека на двигателя, става ясно от публикация на Eventuri в Instagram.


Audi RS 3 Eventuri


Никой не е пострадал при инцидента, но автомобилът, в който ателието е вложило над 30 000 лири, не подлежи на възстановяване. Екипът на Eventuri работи върху колата в продължение на 2 години, като поетапно успя да увеличи мощността на неговия 2,5-литров двигател с 5 цилиндъра до 800 к.с. и 950 Нм, което е два пъти повече от стандартния вариант.

Огромната мощност пречеше на стабилността на седана, но пък тя му позволяваше да развие максимална скорост от 356 км/ч. Творението на Eventuri изминаваше 1/4-миля за по-малко от 10 секунди.



Тези забележителни характеристики накараха блогърите от YouTube-канала Carwow да сравнят това наистина безумно Audi RS 3 с новото Porsche 911 Turbo S, като именно там седанът показа и най-доброто време на 1/4-миля в историята на канала.

Специалистите от Eventuri признават, че са съкрушени от загубата на колата, която е можело да бъде спасена, ако в нея е била поставена противопожарна система.


Audi RS 3 Eventuri

Снимки: instagram, видео: Carwow

0 от 500