IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi RS 3 Sportback иска да бъде кралят в своя сегмент

Новата версия на хечбека ще задмине по мощност Mercedes-AMG A 45 4Matic S

Лидерът по мощност в сегмента на хот-хечовете - Mercedes-AMG A 45 4Matic, определено не дава покой на Audi и компанията усилено тества своето ново оръжие, което ще му позволи да се бори със спортния модел на големия си конкурент, съобщава Carscoops.


Audi RS 3 Sportback


Още през март Audi представи новото поколение на A3 и не смята да се бави с пускането на пазара на топ-версията RS 3 Sportback. Тестови прототип на хот-хеча се тества усилено, като излизат все повече информации за автомобила. Според тях, инженерите на Audi са успели да изстискат 420 к.с. от 2,5-литровия турбомотор с 5 цилиндъра. За сравнение, предишно RS 3 Sportback развива 400 к.с., като ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,1 секунди.

Тези, които искат още по-екстремен автомобил, ще могат да поръчат модификацията Performance, развиваща 450 к.с. За сравнение, Mercedes-AMG A 45 4Matic разчита на 387 к.с. и на 421 к.с. в S-версията. Новото RS3 Sportbacк ще се отличава по раздутите калници, другите брони и огромните тръби на изпускателната система.

Система за задвижване на четирите колела ще бъдат част от базовото оборудване на новото Audi RS 3 Sportback. Тя ще бъде комбинирана със 7-степенна роботозирана скоростна кутия с два съединителя, като водачът ще има на разположение и режим „Дрифт“.

Премиерата на спортния хечбек ще е през лятото, а продажбите в Европа ще стартират през есента. Моделът няма да се предлага в Северна Америка, тъй като за пазарите там е предвидено Audi RS 3 Sedan.

Снимка: Carscoops

 

0 от 500