IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кросоувърите Haval не издържаха на руската зима

Два модела на Great Wall масово се палят и изгарят при минус 30 градуса (ВИДЕО)

Китайският производител Great Wall организира сервизна акция на повече от 16 000 кросоувъра от моделите Haval F7 и F7x, след като се оказа, че те имат проблем, който води до самостоятелно запалване при ниски температури. Тя ще засегне автомобилите на пазара в Русия, където са отчетени повече от 10 такива случая само за 2 месеца.


Haval пожари


От компанията обявиха, че собствениците на изгорелите автомобили ще бъдат компенсирани с нови, а останалите трябва да посетят сервизите на Haval, където ще бъде извършен ремонт. Любопитното е, че всички инциденти са регистрирани при температури от -30, -40 градуса по Целзий, когато техните собственици са се опитали да загреят двигателя от разстояние. В някои от случаите пожарът е възникнал и по време на движение.

„Общият брой на изгорелите автомобили не е повече от 10, като специалисти от научно-изследователския център на Haval проучиха внимателно всеки един от тях. Най-вероятно проблемът е с херметизацията на тръбите на горивната система, която е била повредена по време на транспортирането на автомобилите“, обясниха от Haval.


Haval пожари


За да избегне евентуални съдебни дела, компанията ще компенсира всички пострадали, а освен това ще ремонтира за своя сметка и всички продадени вече автомобили от двата модела за своя сметка. Самите кросоувъри се произвеждат в завода на Great Wall в Русия, като собствениците на изгорелите или пострадали от пожар коли ще могат да избират между нов автомобил или парична компенсация.

Първите съобщения за изгорели кросоувъри на Haval се появиха още преди година, като тогава във форуми на марката в Русия бяха публикувани и снимки на китайски автомобили. При това всички те се запалват само в райони с много студен климат. Притежателите на F7 и F7x тогава дори обявиха, че предпочитат да свалят акумулаторите на колите си след спиране с риск машината да замръзне, вместо да изгори.


Снимки и видео: Haval-clubs.ru

0 от 500
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Alabala ( преди 3 години )
    #12 откраднали са технологията на Тесла Иса я нагодили кофти
  • #13
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Гостилничаря ( преди 3 години )
    И какво да очакваме от нещо максимално евтино, че чак опасно евтино.....???
  • #12
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Дядо мочо ( преди 3 години )
    Е как е възможно нито един пожарогасител да нямат тея мужици в колите си на клипа се вижда как спират две коли и сесят и гледат как гори като телета никаква реакция да не говорим че в единия автомобил ми се видя че има син буркан т.е полиция и най нагло си гледаше безучастно хубаво че тоя първобитния се сети сняг да хвърля та го загаси е такива *** и в нашите гета неможеш да намериш.тея нямат ли закон за пожарогасител и аптечка в колата или са толкова стиснати както 60% от тях мужици толк
  • #11
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Тодор ( преди 3 години )
    Да им монтират парно от ЗАЗка!
  • #10
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Караме китайски джипове служебни на тази марка... е няма такъв ***. Скоростната кутия замръзна миналата зима, какво ли не се строши и само на ремонти ходят и това 4-5 годишна кола! Вече не стават за каране изобщо.
  • #9
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Колко ( преди 3 години )
    Тесла 14 бройки и то доста след катастрофа, на 1 млн, а тези 10 на 16 хиляди! Колите с ДВГ хич не се палят! Тези вече са в класацията на коли с ДВГ!
  • #8
    6 rate up comment 3 rate down comment
    До 11 ( преди 3 години )
    Зер Теслите хич, ама хич не се палят ръйш ли....
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Тони ( преди 3 години )
    За такива пари какво очакваш..
  • #6
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До 6, забележи,като си наблюдател,че пише за сачозапалването е само в случаите когато се използва дистанционното затопляне на автомобила при много ниски градуси.Вслучаите когато не се нуждаеш от такова предварително затопляне нямаш проблем. Например тук в Бг с тези никакви минуси въобще и няма да я ползваш тази екстра и нямаш проблем.
  • #5
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Наблюдател ( преди 3 години )
    Това са изглежда едни летни джипове, а хората не знаят