IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall показа брутален всъдеход в стила на G-Class

Новият модел на марката Haval ще получи и елементи, вдъхновени от Land Rover

Компанията Haval, която е подразделение на концерна Great Wall, показа официални фотографии на брутален всъдеход в стила на новия Mercedes-Benz G-Class. Технически подробности за автомобила липсват, като на снимките се вижда единствено затъмнен надпис, който може да бъде преведен като „Аз не съм H5”. Как ще се казва автомобилът, не е ясно.


Haval B06


Пресата в Китай предполагаше, че новият модел на Haval ще се казва H5 и ще представлява приемник на рамния всъдеход Great Wall Hover от 2005 г. Вече е ясно, че името ще е друго, но принадлежността към семейство H ще се запази. Засега проектът по създаване на модела е известен като B06.

Външността на машината е разкрита напълно, като ясни си личи, че дизайнерите на Haval са се вдъхновявали от новата G-Class. Китайският всъдеход има почти същата предна оптика, а решетката на радиатора напомня за тази на актуалния „Гелендеваген“ във версиите G 500/G 550. Огледалата са идентични с тези на предишното поколение на германския всъдеход.


Haval B06


В задната част сходството с Mercedes е минимално, като явно китайският модел ще е с по-малки размери. Според журналисти от Китай в основата на Haval B06 е нова платформа с напречно разположение на двигателя. Гамата агрегати ще включва бензинови турбомотори с обем 1,5 и 2,0 литра, а скоростната кутия ще е само една – 7-степенен преселиктивен „робот“.

Интериорът също се вижда ясно, като всъдеходът ще получи необичаен виртуален приборен панел. Повечето функции ще се управляват от тъч-скрийна на мултимедийната система. Между седалките има високо разположен централен тунел, а трансмисията ще се управлява от шайба. Тук се забелязва сходство с моделите на Land Rover, което не е изненада – новият главен дизайнер на Haval Фил Симънс, доскоро работеше за британския производител.

Още снимки - вижте в галерията:

Снимки: Autohome

 

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Ердоган Падишах ( преди 3 години )
    Същите хора, които си купуват менте LR, Порш, Мерцедес и т.н., те ще карат тоя Кавал.Иначе се убедих - двигателят е много важно да бъде съобразен с купето, от бензинова 2ка, минах на бензинова 3ка в един и същи клас коли и разликата е осезаема. Не мога да си представя джип - истински джип, голям и тежък - с по-малко от 250 коня, та дори и те са малко. Познат караше GL 350 и не беше доволен, а преди това Q7 4.2 TDI, каза, че разликата е голяма.Китайците да вземат да разработят здрави мотори!
  • #5
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    И кой ще го купи тоя Кавал? :))
  • #4
    25 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Такъв голям и тежък автомобил с толкова малък двигател. Възможно най лошата комбинация. За пълноразмерен джип по малко от 2.5 литра дизел не трябва да се ползва. Вижте едно време как ги правеха японците! Тойота, Нисан, Мицубиши, всичките слагаха относително големи и стабилни дефорсирани двигатели. Не е нужно да правят много конски сили, но да имат въртящ момент в ниските обороти и да са максимално надеждни. Затова джиповете с тия двигатели и досега се движат по пътищата вече са на по 20-30г.
  • #3
    12 rate up comment 3 rate down comment
    JEEP ( преди 3 години )
    Дизайн едно към едно RENEGADE
  • #2
    10 rate up comment 4 rate down comment
    факт ( преди 3 години )
    Ами супер изглежда , разгледах снимки и от други сайтове , интериора е брутален . Ама откъде накъде дизайна бил на G серията , така изглеждат всички джипове от миналото , а пък G серията е на Магна Щайер , така че от никакъв Мерцедес не са крали .
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Нито един коментар тоя сайт залязва все повече.