IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Трите най-желани компактни спортни коли спорят на пистата

Как се справя Mercedes-AMG A45 S срещу BMW M2 Competition и Audi RS 3? (ВИДЕО)

Трите най-желани компактни спортни коли спорят на пистата

Тези три компактни спортни коли не само са най-мощните, но и най-търсените в този сегмент. Изданието Motor1 реши да провери дали хот-хечът Mercedes-AMG A45 S заслужава званието "рекордьор в класа", като го изправи срещу два сериозни съперника. Общата мощност на трите автомобила е 1250 к.с.

В случая машините са съпоставими като мощност, динамика и позициониране на пазара, но се различават по техническата част. Хечбекът от Афалтербах е най-мощният от трите, като 2,0-литровият му двигател развива 421 к.с. Това прави 210 к.с. на литър. Освен това, Mercedes-AMG A45 S разполага със система за задвижване на четирите колела и 8-степенна роботизирана скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,9 секунди.

Mercedes-AMG A45 S, BMW M2 Competition и Audi RS

Първият от конкурентите - Audi RS 3, разчита на 5-цилиндров мотор, система за задвижване на четирите колела с една многодискова муфа и 7-степенна преселективна скоростна кутия S tronic. Предимството му е, че е по-лек от конкурентите си - 1510 кг. (хот-хечът на Mercedes тежи 1560 кг.). Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,1 секунди.

Третият участник е BMW M2 Competition, който разполага с най-големия двигател като обем - 3,0 литра, но задвижването е само към задните колела. Мощността на купето е 410 к.с., като то е и най-тежко от трите - 1625 кг. А ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,4 секунди.

Mercedes-AMG A45 S, BMW M2 Competition и Audi RS

Всичко случило се на пистата е заснето във видеото, като резултатът вероятно ще изненада мнозина. Трите участника са събрани в една секунда разлика, като на финала на ускорението на 1/4-миля победителят развива 185,62 км/ч.

След това авторите решават да проверят на дино-стенд дали тези високотехнологични мотори наистина развиват обявените конски сили, така че изгледайте видеото.


Снимки и видео: Motor1

0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Далеч са от най-желаните 3!
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    БМВ ( преди 4 години )
    Мерцедеса дето пише че 420 коня, извади 411, а Бавареца извади 12 коня повече и много по голям въртяш момент от мерцедеса, на четвърт миля е ясно че ще падне защото не е 4 по 4, на финала вече се видя бавареца стопи загубата от старта, защото бяха на едни километри, да съм сигурен че ако беше по дълго състезанието щеше да обърне резултата в своя полза. И какво са направи тоя от мерцедес, на нова кола и вече почна да и липсва част от конете :D
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Фен на БМВ ( преди 4 години )
    Бавареца ако е 4х4 щеше да е по-интересно. Разбира се и с равностоен двигател.
  • #6
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Аудито освен на права линия никой не го взема насериозно за нещо друго. В Ютуб е пълно с клипчета от Нюрбургринг на някакви Аудита, които масово излизат от завоите. Потърсете и ще се посмеете от сърце. Поне тва правят тея, които гледат отстрани.
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Значи ... ( преди 4 години )
    Мерца си ги натупа арабийската - 1сек на 400метра си е яко късане!
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    младен ( преди 4 години )
    "Общата мощност на трите автомобила е 1250 к.с." - Меко казано ненужна глупост е написана.
  • #3
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Кимоното ( преди 4 години )
    При японските инженери влизат за ремонт по средата на състезанието. Разбира се спортен японски автомобил няма
  • #2
    7 rate up comment 8 rate down comment
    112 ( преди 4 години )
    След състезанието влизат в сервиза за основен ремонт, при немските инженери е така.
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Бош лаф мухаббет ( преди 4 години )
    И каде е изненадата???