IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Битката на хот-хечовете: Четири немски модела се борят на пистата

Кой от Audi S3, BMW M135i, Mercedes-AMG A 35 и VW Golf R е най-бърз? (ВИДЕО)

Битката на хот-хечовете: Четири немски модела се борят на пистата

Популярният YouTube-канал Carwow сравни ускорението и спирането на 4 германски хот-хеча в базово ниво на оборудване. Съперниците имат близки характеристики - всички са със задвижване на четирите колела, 2,0-литрови бензинови турбомотори с мощност около 300 к.с. и приблизително еднакво тегло.

Последен от претендентите беше представен BMW M135i xDrive, който заедно с новото поколение на модела излезе през май. Той разчита на двигател с 306 к.с. и 450 Нм, съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Година по-рано дебютира Mercedes-AMG A 35, чийто мотор също е с 306 к.с. Неговият коз е 7-степенната "роботизирана" скоростна кутия AMG Speedshift DCT, но максималният въртящ момент е по-малът от този на бавареца - 400 Нм.

Другите два модела са на концерна VW Group, като очакват смяна на поколенията. Това VW Golf R и Audi S3, които имат еднакъв двигател с 310 к.с. (400 Нм) и 7-степенни "роботизирани" трансмисии DSG и S-Tronic съответно.

Въпреки, че е "единицата" на BMW е най-нова, тя срещу сериозна съпротива. На финала четирите претендента са разделени от 0,2 секунди, а спорът при спирането е трудно разрешен от малката разлика.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    хахаха тези немски шлепове тип табуретка ако са истински коли значи здраво сме я закъсали...
  • #5
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    И накрая идва една Honda Civic Type R и ги ошамарва всичките да не се карат много! А тоя *** с брадата какво прави там? Англичаните свършиха ли или вече е нормално да са такива паднали от клона или както в Германистан е по=лесно да чуеш турска или арабска реч отколкото немска?
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Ооооо боже ( преди 4 години )
    Оооо боже новия Мерцедес по бавен от Стария вече Голф и Ауди С3 тцтьттьт...Как така?
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ооооо боже ( преди 4 години )
    Оооо боже новия Мерцедес по стар от Стария вече Голф и Ауди С3 тцтьттьт...Как така?
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Лошото на тези филмчета е, че нахъсват родните "майстори" да докажат колко са им яки возилата (преди около 15 години са били автомобили).
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Фен ( преди 4 години )
    Добре БМВ но в името на истината трябва да се отбележи ,че С3 и Голфа се държат доста добре за вече по стари с едно поколение автомобили.