IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi отказа мотора си за VW Golf, но го даде на Seat

Cupra Formentor VZ5 ще получи 2,5-литровия мотор с 400 коня (ВИДЕО)

Новият бранд на Seat - Cupra, който вече е самостоятелен производител, ще представи нова версия на кросоувъра си Formentor на 22 февруари. Спортния SUV ще получи 2,5-литровия двигател с 5 цилиндъра на Audi Sport.


Cupra Formentor VZ5


Интересното е, че Audi отказа да преотстъпи мотора си на Volkswagen, където искаха да го поставят на топ-версия на Golf. В същото време обаче двигателят ще бъде поставен на версията Formentor VZ5, чиято премира ще съвпадне с третата годишнина на новата испанска марка. Кросоувърът ще излезе в ограничена серия, като от Cupra вече обявиха, ще се продава само в Европа и желаещите да го имат, трябва да побързат с поръчките.

 „Cupra Formentor представлява същността на марката, но добавянето на още по-екстремен 5-цилиндров двигател към семейството, заедно със седем други задвижващи агрегата, включително високопроизводителният PHEV, ще направи този автомобил още по-впечатляващ", коменира президентът на Seat и Cuрra - Уейн Грифитс.



Мощността и въртящият момент на двигателя са неизвестни, но при Audi RS Q3 и RS Q3 Sportback той развива 400 к.с. и 480 Нм. Агрегатът е свързан със 7-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела. Това позволява на двата модела на Audi да ускорят до 100 км/ч за 4,5 секунди, като максималната скорост е ограничена на 250 км/ч.

Снимка и видео: Cupra

0 от 500