IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

Производителят на Mercedes сменя името си

Концернът Daimler ще се разделя на две компании, за да се разграничи от камионите си

Концернът Daimler предприема нова стратегия за развитие и подобряване на ефективността, като част от нея ще бъде смяната на името на корпорацията. Така, автомобилният производител вече ще се казва Mercedes-Benz, на името на най-известните си автомобили.


daimler


Освен това, ръководството на компанията възнамерява да отдели като различна фирма производството на тежкотоварни машини Daimler Trucks. Решението е взето, тъй като, според компанията, автомобилите и лекотоварните машини Mercedes-Benz и камионите и автобусите на Daimler са различни бизнеси със специфични клиентски групи, технологични подходи и капиталови нужди.

С тези ходове, (бившият) Daimler възнамерява да се фокусира по-прецизно върху нулевите емисии и новите технологии. Шефът на компанията Ола Калениус заявява, че "двете компании оперират в индустрии, които са изправени пред основни технологични и структурни промени и сме убедени, че независимият мениджмънт ще им позволи да работят дори по-бързо, да инвестират по-амбициозно, да търсят различни кооперации и по този начин да са значително по-гъвкави и конкурентни".


daimler


Описаните ходове са доста важни, макар да не са особено изненадващи. Всяка от досегашните дивизии знае най-добре, как да обслужва клиентската си база и ще може да се фокусира върху това още по-съсредоточено. И при леките коли, и при тежкотоварните машини целта е преминаване към електрификация и автономно управление.

Конкретно Daimler Trucks вече е най-големият производител на камиони и автобуси в Европа, Деверна Америка и Азия. Компанията напредва сериозно с проучвания и разработки в посока електрически машини, такива с горивни клетки и автономно шофиране. При леките коли също се действа сериозно в тези насоки.

За да стане всичко гореописано факт, обаче, ще трябва да бъде взето финално решение, след събрание на акционерите на Daimler, планирано за третото тримесечие на годината. Дотогава, германският гигант ще продължи да оперира както и до момента.

0 от 500
 • #7
  0 rate up comment 0 rate down comment
  WAW=Y0rVA!=MGGA!S!! ( преди 9 месеца )
  Целта е ясна, да може клиентът да ги разграничи от натоварения с неистови глоби в Щатите концерн и да не ги отъждествява с ЯКО омърсяващите околната среда барачки. А пък аз, от моя страна, бих ги нарекъл недвусмислено: Б-аХ ти МаММа-Та и Джърманската Марка, след като така вулгарно, нахално, безогледно и по един циничен и най-разбойнически начин задига и последния останал клед К.0.-ВИД кризата ЕВРО-цент от заблудения западен/респ. местен БеГе-потребител, м-ДА!
 • #6
  0 rate up comment 2 rate down comment
  анонимен ( преди 9 месеца )
  Не разбрах само с кое име си ,,сменя името"
 • #5
  4 rate up comment 11 rate down comment
  Чупливо ( преди 9 месеца )
  Най-чупливи те коли. За нищо не стават... Стоите настрана.!
 • #4
  8 rate up comment 5 rate down comment
  майтапи ( преди 9 месеца )
  особено кът гръмне балона теслЪ!
 • #3
  4 rate up comment 7 rate down comment
  А бе ... ( преди 9 месеца )
  явно подготвят Мерца да го купи Елънчо теслата - с джобните пари!
 • #2
  11 rate up comment 1 rate down comment
  до аФтора, и редакто ( преди 9 месеца )
  христо Колумбов откри нов континент - Деверна Америка
 • #1
  10 rate up comment 1 rate down comment
  kvy1111 ( преди 9 месеца )
  Вървят по стъпките на Фиат Груп. Те това го направиха отдавна!