IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Миниван на Mercedes и Audi R8 си спретнаха гонка

Двата автомобила се надпреварват на писта (ВИДЕО)

Авторите на популярния автомобилен YouTube-канал Hoonigan организираха доста необичайно състезание. На самолетна писта един срещу друг се изправиха миниванът Mercedes-Benz R-Class и спортното купе Audi R8. Досега тези два модела никога не са премервали сили в директен двубой.


Audi R8 v Mercedes R-Class


В надпреварата участва "напомпаната" модификация на германския миниван R63 AMG от 2006 година. Тя се задвижва от 6,3-литров атмосферен V8 двигател с мощност 510 к.с. Машината със задвижване на четирите колела ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,7 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч.

Нейният съперник в случая е модифицированная версия на Audi R8 от 2014 година. Тя разчита на V10 двигател със 750 к.с. и система за задвижване на четирите колела. Суперколата е получила подобрена аеродинамика и автоматина скоростна кутия с двоен съединител.

Независимо, че Audi R8 е явният фаворит, по време на състезанието R-Class успява да избяга напред и печели с минимално приемущество. Впрочем, повечето коментари под видеото обяснават този резултат с неособено добрите умения на водача на суперколата.



Вторият манш, при който двата автомобила стартират от място, е спечелен от спортния модел, при това с убедително. А в третия R-Class получава малък аванс, но и той не му помага да победи съперника.

Снимка и видео: Hoonigan

0 от 500