IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Skoda Octavia RS се пробва срещу VW Golf GTI и Ford Focus ST

Лифтбекът и двата хот-хеча се състезават на ускорение и спиране (ВИДЕО)

Екипът на YouTube-канал carwow организира поредното си състезание, в което този път взеха участие новата Skoda Octavia RS, Volkswagen Golf GTI и Ford Focus ST. Трите автомобила премериха сили в ускорение на 1/4-миля, както и за спиране на мокро трасе.


Skoda Octavia RS се пробва срещу VW Golf GTI и Ford Focus ST


Новата Skoda Octavia RS е по-вместителна и по-евтина от своите конкуренти. Под капака на лифтбека е поставен 2,0-литров бензинов тубомотор с 245 к.с. и 370 Нм. Скоростната кутия е 7-степенна, а задвижването е към предната ос. Octavia RS тежи 1520 к, като цената във Великобритания стартира от 31 500 лири.

Технически Volkswagen Golf GTI почти не се отличава от чешкия си роднина. Той получава същия 2,0-литров турбомотор и трансмисия 7-DSG, но е с 60 кг по-лек и с 3500 лири по-скъп.

Третият участник - Ford Focus ST, има най-големия и най-мощен турбомотор. Агрегатът е с обем 2,3 литра, като развива 280 к.с. и 420 Нм. Трансмисията е автомат със 7 предавки, а задвижването също е към предната ос. Хот-хечът обаче няма лънч-контрол и тежи 1534 кг. А цената му е колко тази на VW Golf GTI.



На дистанцията 1/4-миля трите автомобила финишират в рамките на 0,5 секунди. В крайна сметка след всички състезания категоричен победител така и не беше обявен.

Снимка и видео: Carwow

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Единствената кола с дизайн и пътно поведение от тия трите е форда. Не ме интересува въобще коя набира по-бързо на права писта.
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Калин Симов ( преди 3 години )
    "Тубо мотор ",няма!Турбо,идва от турбина!!!
  • #2
    2 rate up comment 7 rate down comment
    край ( преди 3 години )
    до 5г. ще бъдат забранени за производство, като азбестовите тръби за водопровод.
  • #1
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Шкодата няма как да е по-добра по причина че произвеждат и внедряват само каквото им разрешат шефчетата от ВАГ , нали затова закриха всички технически бюра в дъщерните дружества , а от Сеат се наложи да обособят "Купра" в отделна марка , за да имат поне малка свобода на деиствие.