IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Големи джипове спорят за титлата "King of the Hill"

Кой от луксозните SUV-модели се справя най-добре извън пътя? (ВИДЕО)

Споровете за това кой е най-добрият всъдеход продължават и няма шансове скоро да бъдат разрешени. Собственици на големи и луксозни обичат да се хвалят с екстрите и оборудването, предлагани от колите им, но най-важното си остава, как те се справят в екстремни ситуации извън пътя.


Големи джипове спорят за титлата


Според повечето експерти, лидерите в това отношение са два - някой от продуктите на Land Rover или Mercedes-Benz G-Class. Те разполагат с най-добрите системи за задвижване на четирите колела и най-голям брой заключващи се диференциали, като едновременно с това предлагат високи нива на лукс и комфорт, както и висок скорост.

Може ли обаче някой да им се опре, когато става дума за сериозен офроуд? На този въпрос отговор се опитва да даде екипът на SUV Batle, който организира състезание между най-сериозни претенденти в този клас. В него участват Toyota Land Cruiser 200 с 4,6-литров V8 двигател, Mercedes-Benz GLS 450 с 3,0-литров мотор с турбокомпресор, Lexus LX570 с 5,7-литров V8, Infiniti QX80 с 5,6-литров V8, Range Rover LWB с 5,0-литров V8 с механичен компресор, BMW X7 с 4,4-литров V8 с две турбини и Mercedes-AMG G 63 с 5,5-литров V8 с турбокомпресор.


Големи джипове спорят за титлата


Трасето не е никак лесно, така че все от участниците се справя по различен начин, като използва и отделните режими на задвижване, с които е оборудван неговия автомобил. Няма да ви описваме подробно как се представя всеки един от всъдеходите, така че ще трябва да изгледате публикуваното в YouTube видео.

В края на импровизирана надпревара идва време и за класирането, направено според представянето на моделите. На пето място е големият губещ на деня Infiniti QX80, докато четвъртото се разделя от двата модела на Toyota - Land Cruiser 200 и Lexus LX 570. Третата позиция остава за Mercedes-Benz GLS-Class, а BMW X7 е втори.



Интересното е, е организаторите не посочват категоричен победител в състезанието, като поставят на първо място Range Rover и Mercedes-AMG G 63. Както стана дума в началото, това са двата всъдехода, които разполагат с най-много и най-ефективни начини за измъкване от тежка ситуация извън пътя.


Снимки и видео: Autoevolution

0 от 500
  • #17
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Карач на каруца ( преди 3 години )
    Карачи, марачи... бг ***, коментират коли които никога няма да имат.
  • #16
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Карач ( преди 3 години )
    Между другото, военните наблюдатели не са в каруци от япония а в Г класи военни разработки и е Хамъри!
  • #15
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Карач ( преди 3 години )
    И кво толкова направи грозилището тойота, което другите не направиха!? Беше толкова бавна, че в сравнение с Г класата беше като умряла!
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Wrangler ( преди 3 години )
    https://***.youtube.com/watch?v=6z2nV8u-yHc&fbclid=IwAR0zyotOyEw8iVLoxdvclz_UJPjRikP5pswyHUaBErMYpDThhhprKYdWlgk
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    https://***.youtube.com/watch?v=6z2nV8u-yHc
  • #12
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Всъщност Лексуса ми харесва дори повече от Ланд Крюзера.
  • #11
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    То бмвето и 25 коня да го направиш ако двигателя не му се счупи ще се счупи всичко около него. И за да изкара два пъти колкото Тойотата трябва да не пада под 3 млн.километра без ремонт,а с 25 коня трудно ще му се получи.
  • #10
    11 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Значи според теб арабите са клошари,че си купуват само Тойоти. Не съм съгласен, това е детско мислене. Тойота с 5 литров мотор е близо 400 коня! И една кола не е само двигател,са много много други компоненти,механика и електроника. За твое съжаление германските са троливи коли и не се карат от Арабите и американците,нито от Австралийците,нито от новозеландците,нито от канадците. Все бедни клошари! И Ланд Крюзера е най-красив от тия джипове, поне изглежда най-мъжкарски и точно като СУВ.
  • #9
    13 rate up comment 3 rate down comment
    TOYOTA LAND CRUISER ( преди 3 години )
    В Арабските страни, които не се славят като бедни!, се кара главно Тойота Ланд Крюзер по една много проста и ключова причина - изключително здрав е и просто няма конглокенция като здравина и надеждност. Като проходимост също е топ ниво. Не може да го сравниш с G -klasse, която прилича на консервна кутия от риба тон!, квадратен, тесен и неудобен е мерцедеса, а и морално остарял като концепция. Тойота Ланд Крюзер е широк,голям и много удобен СУВ, с който отиваш където желаеш.
  • #8
    6 rate up comment 13 rate down comment
    ili до 6 ( преди 3 години )
    Отговора е ***. Защото е по евтин от G klass и land Rover! Toyota-та е фермерски автомобил.