IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Leaf получи юбилейна версия

Моделът има редица подобрения и ще се предлага в ограничен тираж

Японският производител Nissan отбеляза 10-годишнината на първия си сериен електромобил Leaf със специална версия на модела. Тя ще носи името Leaf10, като ще се предлага в ограничена серия, която ще бъде на разположение на дилърите на марката по-късно този месец.


Nissam Leaf 10


Юбилейният вариант ще се отличава от стандартния Leaf по няколко подобрения във външния вид, включващи опция за комбинация от два цвята - сив и черен. Твърди се, че вдъхновените дървени орнаменти "кумико", които се срещат в традиционните японски градини, сега са пренесени върху огледалата, крилата, покривната линия и багажника на електромобила. Те също така имитират и стила на наскоро представения кросоувър на ток - Ariya.

Интериорът на хечбека се отличава с нов дизайн, като част от елементите в него са направени на 3D принтер. Още в базовия си вариант Leaf10 получава 17-цолови джанти, които, според Nissan, придават "по-динамични външен вид и усещане".  Новата система за следене на "мъртвите" точки и интелигентно огледало за обратно виждане са част от  базовото оборудване, след като досега се плащаха отделно.


Nissan Leaf 10


Новата версия ще се предлага с батерии с капацитет от 40 или 62 кВт/ч, които осигуряват пробег съответно от 270 и 384 км. Цените на юбилейния Leaf стартират от 32 500 евро.

Снимки: Nissan

0 от 500