IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как изглежда регистрационен номер за 2 млн. долара?

Тази табела е направена преди 90 години в Австралия

Собственикът на регистриран в Мелбърн (Австралия) Mercedes-AMG C43 Estate може да се похвали с невероятен регистрационен номер на автомобила. Той се състои от една цифра - „1“, като има много интересна история, благодарение на която цената му е 2,5 млн. австралийски долара (1,93 млн. щатски долара).


регистрационен номер


Самата пластина е изработена през 1932 година, като в продължение на дълго време главният комисар на местната полиция, премиерът на щата и губернаторът не могат да се договорят за това, коя да я вземе. В крайна сметка табелата е била оставена на съхранение в Департамента за регистрация на автомобили, след което е била продадена за 165 000 австралийски долара през 1984 година.

По това време подобен ход изглежда рискована инвестиция, която обаче се оправдава, тъй като с течение на времето цената на номера непрекъснато расте. Първоначално табелата е поставена на Saab 9000 Turbo, след което няколко пъти е препродавана. Тя е забелязвана на Ferrari, Rolls-Royce и на HSV SV5000. След това той е поставят на Porsche 911 Turbo, 911 Carrera, Mercedes E55 AMG, E63 AMG и C43 AMG.

В щата Виктория са продадени доста на брой редки и ценни регистрационни номера. През миналата година бяха платени 1,1 млн. долара за табела „26“, както и 510 000 долара за такава с номер „101“.

Снимки: Instgram

0 от 500