IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Клиентите на Volkswagen ще получават опции по въздуха

Услугата ще се предлага и след покупката на автомобила

Избирането на опции по каталог скоро може да стане отживелица. Или поне за част от тях, които не изискват механични елементи. В наши дни, благодарение на свързаността на колите, е възможно да активирате временно или постоянно някои "екстри" от разстояние. Това вече е достъпно за собствениците на Tesla или в Porsche Taycan, но и други компании започват да предлагат услугата.


vw on demand


Така наречените "опции при поискване" със сигурност ще станат част от стратегията на всички автомобилни производители в бъдеще. Сега и от Volkswagen се присъединяват към тях, чрез лансирането на нова услуга, позволяваща някои допълнителни функции да се активират чрез приложението Volkswagen We, което събира всички нематериални функции на германската марка.

Благодарение на специална функция за ъпгрейд, клиентите ще могат да активират голяма част от функции, които не са си избрали при покупката на колата. Така, например, ще могат да бъдат добавяни гласови команди за мултимедийната система, да се инсталира навигация, да се променят цветовете и ефектите на амбиентното осветление и др.

Някои от асистиращите програми също ще могат да бъдат добавяни - като адаптивен круиз контрол, асистент за автоматични светлини, и функцията за разпознаване на пътните знаци. Последните се отнасят към момента за новия Golf и неговата комби-версия.


vw on demand


Разбира се, за активирането на някои от "екстрите", в автомобилите ще трябва да има инсталирано необходимото оборудване. А всички опции, поръчани от разстояние, ще се таксуват така, както и когато ги поръчвате с новия си автомобил. Така, например, адаптивният темпомат струва 385 евро, а инсталирането на навигация е на цена от 669 евро.

Новата услуга на Volkswagen ще бъде лансирана още през първото тримесечие на тази година, като поетапно ще стане достъпна за всички модели на марката. Списъкът с "екстри", които могат да бъдат поръчани от разстояние ще бъде увеличаван постепенно.

0 от 500