IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Петгодишно Audi: какво трябва да знаем при покупка

Премиум от 2015 може да струва колкото нова малолитражка - но крие и някои капани

Цените на новите автомобили са жертва на много мощна инфлация в последното десетилетие и вече сума от порядъка на 25-30 хиляди лева стига само за базови версии на малки градски модели. Немалко хора преценяват, че при тази ситуация биха предпочели употребяван автомобил от по-висок клас и по-престижна марка - на възраст между 3 и 5 години. Тогава ресурсът на основните агрегати все още не е изчерпан, но от първоначалната солена цена е отпаднала около една трета.
 
  
Audi втора ръка
  
   
В такава политика има логика, разбира се, но все пак потенциалните купувачи трябва да имат едно наум: първо, разходите за поддръжка на автомобила, към който са се насочили, са доста над тези за по-скромните нови модели. И второ, етикетът "премиум" съвсем не гарантира високо качество на всички компонентни - дори и в скъпите сегменти има проблемни двигатели, скоростни кутии и други възли, и е добре човек да ги отбягва. Експертите от ZR са съставили списък с препоръки при покупка на 3- до 5-годишно Audi, и тук поместваме част от тях, които са адекватни за българския пазар.


5-годишно Audi - какво трябва да знаете (ГАЛЕРИЯ):


 

 

0 от 500
  • #32
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Цените на Q7 на вторичния пазар са подозрително ниски. Верно е, че в България вкарват често превъртени автомобили, ако не всички да са такива, ама пак - една добра кола втора ръка не и пада цената толкова драстично. Същото е и с Х5 на БМВ...
  • #31
    32 rate up comment 4 rate down comment
    До банката с Q7 ( преди 3 години )
    Баце тази легенда с вечните дизели я разказвай на съселяните.Работил съм в порше запад, демек ауди България и лично съв виждал десетки Q7 за ремонт с мега дизела 3.0 tdi, вкл и A4, A5, A6 с 2.0 tdi.Не лъжи хората, колко е яко аудито.Яко беше за нас, защото не спирахме да отваряме такива двигатели . Ауди спря да прави Качествени коли преди 20 години. Това е реалността, която важи и за бмв и мерцедес също.
  • #30
    4 rate up comment 16 rate down comment
    Аз съм от хай лайфа ( преди 3 години )
    Ауди е супер кола,стига да можеш да си я позволиш НОВА! Старите таралясници са за недоносчета ,неудачници и ***!
  • #29
    7 rate up comment 1 rate down comment
    до q7 ( преди 3 години )
    Не ме разбра. Имам предвид, че и аз ги слушах тези старобългарски митове и легенди. Как всичко ново европейско особено френско и ВАГ (то не останаха много други) е в кофата на 50к км.
  • #28
    26 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 години )
    Не мога да разбера, защо вместо смислени коментари се започва едно заяждане, лични нападки и т.н. Обяснения кой правил ремонти, кой не правил, колко пари можел да извади, пък друг не можел. Ще ме прощавате, но нивото на дискусията е много ниско. Сега по темата - определно и тремата водещи немски производителя, не могат да се похвалят с надеждността, която предлагаха преди доста години. Самият факт, че статията говори за проблеми при пет годишни коли, казва всичко.
  • #27
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    до 25 - кои немски визираш, защото БМВ и те са далеч от здрави през последните 10 години. Интересно за Мерцедес съм чувал доста малко отзиви и за здравина и боклучавост.до Q7 аз като си взимах бензинова Шкода ми обещаваха как на 30к ще сменям дюзи а на 50к двигател. Но явно попаднах на дефектна бройка и пропуснах дюзите.
  • #26
    2 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Старо Ауди е 100 пъти по-добре от нова малка бричка. Цените на части и труд не са толкова стряскащи, каквито ни ги предсавят. Вземете си и няма да съжалявате.
  • #25
    9 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Audi се купува когато не може да си позволиш бмв или мерц - това е известно на всички.
  • #24
    6 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Точно пък ауди 2ра употреба. За Аудитата е известно, че са евтини сравнено с другите немски марки ако ги купуваш нови но това веднага се компенсира от ремонтите и по-скъпите части. Ако искаш надежност - мерцедес но ако се счупи нещо - доста скъпо. БМВ са малко по-чупливи от мерцедес но пък ремонтите и частите са най-евтини. Ауди е най-лошата комбинация за кола 2ра употреба.
  • #23
    16 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Коли втора употреба от български автокъщи не се купуват. Нашите избират внимателно най-евтиното в европа, което е и обикновенно най-счупено и го внасят. Забележете че където свършват цените на българските автокъщи от там започват цените в германия. Има добри коли в Германия но те не се внясят в БГ. Това да си купиш кола от горубляне трябва да си полу-умен.