IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Dodge: Електрификацията е лудост!

Тим Кунискис призна, че дните на мотора V8 Hellcat са преброени

Дните на двигателя V8 Hellcat, който компанията Dodge поставя на най-мощните си модели, са преброени, призна главният изпълнителен директор на американския производител Тим Кунискис в интервю за CNBC.


Dodge Hellcat


Според вече бившия шеф на Alfa Romeo, това не се дължи на намалялото търсене на 6,2-литровия V8 двигател с механичен компресор и железен блок. През последните 5 години Dodge е продал над 50 000 бройки от Hellcat, което е впечатляващо постижение, като се има предвид, че новият Challenger SRT стартира от 58 995 долара, а базовата цена на Durango SRT е 80 995 долара.

Кунискис е категоричен, че Dodge трябва да запази производителността на моделите Hellcat, като това ще стане с електрификация, която той определя като лудост. „Това, което се случва в световната автомобилна индустрия – постигането на достъпна цена, не е правилно от чисто икономическа гледна точка“, категоричен е топ-мениджърът.


Dodge Hellcat


Той допълни, че не за първи път така наречените „muscle cars” са заплашени с изчезване. Това се случи и през 70-те години на миналия век, когато този тип автомобили бяха премахнати заради комбинация от фактори, включително правила за вредни емисии, високи цени на горивата, нарастващи стандарти за безопасност и стремително нарастващи застрахователни ставки.

„Сега историята се повтаря, но не бива да забравяме, че на muscle cars им отне десетилетия за да се възстановят и да се превърнат във високопроизводителните модели, които познаваме днес. Dodge обаче ще има електрифицирани модели в бъдеще и тази технология ще спаси тези автомобили от изчезване“, категоричен е Кунискис.

Снимки: Dodge

0 от 500
  • #1
    5 rate up comment 19 rate down comment
    none ( преди 3 години )
    Дядо Джо ще им разкаже играта на американските мускули. GM и Ford имат някакви модели на ток, но останалите са 10 години назад. И не са само американците които не са подготвени. Мазда, Хонда и Инфинити са също толкова неподготвени. Най-забавното при Инфинити е че напуснаха Европа за да си продават не еко моделите в САЩ, а сега ще им се наложи и там да пускат еко такива, вече под налягане. Да ги бяха пуснали за Европа ...