IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota обеща най-безопасната мобилност в света

Японският производител внедрява нова технология в своите автомобили

Компанията Toyota организира виртуално медийно събитие, на което обеща да осигури „най-безопасната мобилност“ в света. Тя ще бъде реализирана с помощта на нова технология за самостоятелно управлявани автомобили и тяхна свързаност помежду им и с обкръжаващата ги действителност.


Toyota


Проектът носи името „Генезиз“, като първата стъпка от него е внедряването на нова система за подпомагане на шофирането. Тя ще бъде поставена на пътническите автомобили на компанията до края на тази година. Компанията също така заяви, че е готова да представи и напълно самоуправляващ се прототип, но не разкри подробности за него.

В Toyota отчитат факта, е традиционните автомобилни производители са изправени пред конкуренция от страна на Apple, Amazon и Sony, и за това компанията ще използва техния подход при създаване на следващо поколение автомобили.

Начело на проекта е бившият специалист по роботизирани технологии в Google - Джеймс Куфнър, според когото Toyota има сериозно предимство заради мащаба при събирането на данни. Те ще бъдат много важни при разработката на софтуер с изкуствен интелект, като за това ще се използват десетките милиони автомобили на японския производител по целия свят.

"Това всъщност е само началото. Тепърва започваме с нашите технологии и иновации, за да променим света“, каза Куфнър.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    krasy ( преди 3 години )
    Ко,каза?
  • #1
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Nev ( преди 3 години )
    Бъдеще винаги ще има, и нещата винаги ще се развиват и променят, и нови цели ще се поставят! Неоспорим факт обаче е, че точно Тесла изигра решаваща роля в развитието и навлизането на електромобилите, като показа, че те не е необходимо да са грозни, бавни, нефункционални и без бъдеще, както петролните глави се мъчеха да ни убедят. Тойота е винаги била една от иновативните компании, и има пълен потенциал да внедрява нови технологии.