IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota обеща най-безопасната мобилност в света

Японският производител внедрява нова технология в своите автомобили

Компанията Toyota организира виртуално медийно събитие, на което обеща да осигури „най-безопасната мобилност“ в света. Тя ще бъде реализирана с помощта на нова технология за самостоятелно управлявани автомобили и тяхна свързаност помежду им и с обкръжаващата ги действителност.


Toyota


Проектът носи името „Генезиз“, като първата стъпка от него е внедряването на нова система за подпомагане на шофирането. Тя ще бъде поставена на пътническите автомобили на компанията до края на тази година. Компанията също така заяви, че е готова да представи и напълно самоуправляващ се прототип, но не разкри подробности за него.

В Toyota отчитат факта, е традиционните автомобилни производители са изправени пред конкуренция от страна на Apple, Amazon и Sony, и за това компанията ще използва техния подход при създаване на следващо поколение автомобили.

Начело на проекта е бившият специалист по роботизирани технологии в Google - Джеймс Куфнър, според когото Toyota има сериозно предимство заради мащаба при събирането на данни. Те ще бъдат много важни при разработката на софтуер с изкуствен интелект, като за това ще се използват десетките милиони автомобили на японския производител по целия свят.

"Това всъщност е само началото. Тепърва започваме с нашите технологии и иновации, за да променим света“, каза Куфнър.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    БМВ открито черпи японски технологии при хибридите и водородните автомобили с договор с Тойота. Докато останалите германски марки направо си копират. Когато Тойота продаваше ефективни хибриди 90-те години, германците се гордееха с допотопните си ТДИ,които пушеха и тракаха и вибрираха като стар москвич. Технологична бездна.
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Абсолютни глупости.Германската автомобилна индустрия копира японските технологии от 21 век .а и от края на 20 век. Японците държат повечетъо патенти, Тойота има най-много патенти в модерните технологии за хибриди и вовородни автомобили. Тойота ползва никел-метал хидридни батерии защото са надеждни и ефективни и безопасни. Затова хибридите на Тойота са най-ефективни и здрави. Другите се палят. А и Тойота разработва най-модерните твърдотелни батерий,които вече преминават тестовете.
  • #10
    0 rate up comment 2 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 3 години )
    Немскатаавтомобилна промишленост диктува модата, от много години насам.Японците, които са много добри и прецизни имитатори, винаги са ползвали стари, попвечето откраднати технологични решения, така наречените авангардни хибриди са с метал хидридни батерии
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 11 ( преди 3 години )
    Да, разбира се,че съм извдил част от изречението и от контекста, за да го сравня с бисера на Димитър Пенев,който също е изваден от цялото му изказване, но се превърна в бисер,както твоето умозаключение,с което започваш. Не исках да те обидя, хубаво е човек да може да се надсмива на себе си,а не да се засяга.
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Така е, Тесла е най-скъпа от съвсем скоро и не е тенденция, докато Тойота е най-скъпа от доста години,което показва технологични възможности във времето и солидни резултати.
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Nev ( преди 3 години )
    До 7- "Бъдеще винаги ще има" Това си го казал като Димитър Пенев. - цитирам:''Винаги ще има дъно" на въпрос към него това ли е дъното за националния отбор по футбол.Да, пич, така е, защото си извадил само част от изречението, (и от контекста) и то частта, която на теб ти върши работа така да се каже. С такъв подход бих казал, че по-скоро ти "мислиш" колкото Димитър Пенев.
  • #6
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Именно защото японците са най-технологичната автомобилна марка,а германските авто марки навлязоха в съвременните авто технологии с 20 години закъснение се налага да копират от японците. И това е нормално,защото когато Тойота произвеждаше супер модерни хибриди 90те години,германците се гордееха с пушещите си и тракащи допотопни TDI. Фундаментална технологична бездна!
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тойота е една от най-технологичните авто,обилни марки. НА теб ти липсва и IQ, и образование щом не знаеш това. Отразено е в цената на компанията. Затова и компанията Тойота е най-скъпата автомобилна марка. Освен това има и най-високи технологии - пионер при хибридите и най-усъвършенстваните и здрави хибриди прозивежда Тойота, водородни автомобили, технологии,които германците скрищом или чрез договор за сър=трудничество както правят БМВ копират от японците. Именно защото японците са най-технологи
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    "Бъдеще винаги ще има" Това си го казал като Димитър Пенев. - цитирам:''Винаги ще има дъно" на въпрос към него това ли е дъното за националния отбор по футбол.
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ами то и Ауди е известно със самоускоряващите му се автомобили в САЩ от 80-те и 90-те години, но за разлика от Тойота почти никой не си купува Ауди в САЩ,а Тойота е най-продаваната марка и в САЩ , и в света. Пък и бих казал една от най-технологичните. И най-скъпата автомобилна компания. Дали има защо?