IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Проблем със спирачките вкарва 63 328 коли в сервизите

Глобалната сервизна акция ще засегне модели на 4 марки, произведени през 2020 година

При модели на 4 марки от групата Volkswagen е открит проблем с педала на спирачките и това ще наложи сервизна акция. Тя ще засегне 63 328 автомобила от марките Audi, Seat, Skoda и Volkswagen, продадени по цял свят, съобщават германски медии.


сервизна акция


Всички засегнати превозни средства са оборудвани с автоматична скоростна кутия и са произведени през 2020 година. По данни на Федералното управление на Германия, причина за сервизната акция е опората под педала на спирачката, която е неправилно монтирана. Това ще наложи и замяна на педала на спирачката, въпреки че досега не известно за нито един инцидент, свързан с този проблем.

При Audi са засегнати 7389 автомобила от моделите Q2 и Q3, а при Seat – 3723 бройки от Ateca и Tarraco. На свой ред, Skoda трябва да привика в сервизите си14 097 клиенти, които са си купили кросоувърите Karoq и Kodiaq. А Volkswagen е изпратил писма до 38 119 собственци на Golf, Tiguan, Touran и T-Roc. Разходите по ремонта, както обикновено става в такива случаи, ще бъдат за сметка на производителя.

Снимка: Autonews

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Въпрос ( преди 3 години )
    Интересно ми е, в нашата мила родина има ли поне един човек, без значение от марката, японска, немска, корейска абе каквато и да е да е бил привикан за сервизна акция без значение дали е била за сериозен проблем с въздушните възглавници или нещо дребно?
  • #3
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Ауди А6 6 цилиндъра! ( преди 3 години )
    Плиуте колко си искате. Аз карам Ауди Шестица. Мацките свалят гаштите като ме видят съседите ме одумват и гледат завистливо щото знаят кой съм.Които купи Ауди веднага печели оважение и за сажаление завист!
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    ами да си стоят в сервиза и по автосалоните никой не ви принуждава насила да ги купувате
  • #1
    12 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    "При Audi са засегнати 7389 автомобила от моделите Q2 и Q3..."Оплескахме я! Не стига че недозавиват, ами вече и не спират. Поне им ограничете максималната на скорост на 50км/ч, че да не са толкова опасни. :)