IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Brabus представи най-мощния Mercedes A-Class на света

Версията B45 превръща AMG A45 в хиперзверче с 450 конски сили

Германската компания Brabus представи новата си уникална компактна творба, наречена В45. За да не се объркат някои от вас, тук иде реч а доработка на А-класата на Mercedes а не за микрована B-Class. Просто тунерите имат навика да кръщават много от моделите си със своята буква.


brabus b45


Докато първият В45 се появи преди 7 години като "наточена" версия на Mercedes-AMG A45, настоящият претендент е базиран на последния AMG A45 S. Горещият хечбек на Daimler и досега разполагаше с най-мощния 4-цилиндров двигател, влаган някога в серийна кола, но това не спря специалистите от Ботроп да изцедят дори повече.

И докато серийният A45 S разполага с максимална мощност от 420 конски сили и 500 Нм въртящ момент, от Brabus са се запънали и са повишили тези показатели съответно на 450 к.с. и 550 Нм. Това се е отразило и на ускорението на компактната ракета, която вече ускорява до 100 км/ч за 3,7 вместо за 3,9 секунди.


brabus b45


От тунинг компанията не са се заигравали с ограничителя на максималната скорост, който си седи на 270 км/ч. Вместо това са се захванали с окачването, което е с 30 мм по-ниско от оригиналното и разчита на амортисьори с няколко настройки. В добавка, моделът е получил нови 20-инчови колела Brabus Monoblock с по-широки гуми Continental.

За интериора на Brabus B45 компанията предлага уникален кожен салон, алуминиеви педали, велурени стелки и степенки с илюминация. Много е вероятно в скоро време да видим и доработки на CLA 45 и GLA 45, които използват същия двигател M139 като на хечбека.

Повече снимки на Brabus B45 вижте в галерията:

0 от 500
  • #8
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тия пичове от Брабус са уникални. На немска магистрала се гоних с един Смарт, който си държеше 200. Оказа се модификации на Брабус.
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    #2,#3,#4 ( преди 3 години )
    явно увредени от системно ползване на рено/неудачия задават съответните неадекватни въпроси и предположения.
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Онуфри ( преди 3 години )
    Цена? :)
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    че какво му е на мотора ако караш нормално ресурса е много по голям отколкото на изцеден трицилендров еднолитров миксер който използва целия запас от мощност за да се движи с 200
  • #4
    6 rate up comment 2 rate down comment
    radoslav ( преди 3 години )
    Две хиляди кубика 450 коня интересно колко километра е живота на мотора.
  • #3
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Само тази от преди фейслифта беше по-грозна!
  • #2
    7 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Единственият проблем на тази кола е още от чертожната дъска - изключително грозна е! Като повечето нови мерцедеси с тия фарове като аквариуми, тази помпозна пухкава задница със стопове като от някой китайски модел кола менте. А предницата като кютук. Как може да се направи толкова неспортно изглеждаща кола,която прилича на хечбек 1.5 дизел за някой дядо.Тази предница и задница създават впечатление,че колата тежи 2 тона, изглежда тежка и неповратлива.Сбъркан дизайн.
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Nev ( преди 3 години )
    Like! :)