IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьорите на кои модели са най-груби на пътя?

Човек трябва да се пази най-много от германски спортни коли, сочи застрахователна статистика

Винаги ни е изглеждало, че агресивното и неадекватно поведение на пътя е по-характерно за собствениците на едни модели, и по-рядко при други. Но сега беглите ни наблюдения се потвърждават и от статистиката: сайтът Insurify е подбрал данни за 2.5 милиона автомобила, свързани със застрахователни претенции, и е извел данни по марки и модели колко често водачите им са склонни да отнемат предимство, да не спират на стоп и да се държат агресивно срещу други участници в движението.
   
    
груби шофьори


За съжаление данните са само за щатския и канадския пазар. Но ни се струва, че изводите няма да са много по-различни от тези за Европа и България: грубияните най-често седят зад волана на германски спортни автомобили.

Като цяло в Америка едва 23.1 на хиляда водачи са вписани в протоколите за поведение, окачествено като грубо. Но при автомобилите в челната десетка на списъка този показател е двойно по-висок, а при лидера в класацията - почти тройно. Освен това грубияните карат отчетливо по-мощни автомобили. Средната мощност на леките коли (без пикапи) по щатските пътища е 120 конски сили, но средната мощност на моделите в този Топ 10 е 230 коня.
  
   
10-те модела с най-груби шофьори (ГАЛЕРИЯ):


Смятате ли, че американската класация отговаря на състоянието на нещата в Европа? И кои тукашни модели биха попаднали в Топ 10, ако разполагахме с подобна статистика в България? Споделете какво мислите в коментарите.
 

0 от 500
  • #2
    27 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Феновете на ауди са бивши голфаджии - знаете ги. Тия със скъпите коли месец, ленд - те са все много специални. Зле са и хлапаците с бмвтата. Общо взето 90% от нахалниците на пътя са с тия марки. Но общо взето винаги кат ги няма..
  • #1
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Gruh ( преди 3 години )
    Аз, независимо на каква кола съм.