IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Civic Type R ще е последната "чиста" бензинова Honda

Планът на марката за електрификация няма да засегне хот-хеча

Японският производител Honda обяви, че ще електрифицира цялата си гама от предлагани модели от 2022 година, но този план няма да засегне новото поколение на хот-хеча Civic Type R, който ще запази своя мощен бензинов турбо двигател, съобщава Autocar.


Honda Civic Type R


Предвижда се новият Civic Type R да се появи именно през 2022 година. Това е около година след премиерата на 11-ото поколение на стандартния модел, чиято премиера е планирана за април. Новият Civic ще дебютира в Щатите, докато продажбите му в Европа ще стартират едва в края на година. Съответно, спортната версия ще се появи няколко месеца след това.

Тъй като хечбекът е много по-популярен от седана в Европа, и следващият Civic Type R ще бъде с 5 врати. Компанията предвижда леки промени в дизайна, като той ще се доближи до този на сегашното поколение във версия Sport Line. В същото време обаче разстоянието между двете оси ще нарасне, което ще позволи увеличение на пространството в салона.


Honda Civic Type R


От Honda обещават преобразяване на салона на 11-ото поколение на Civic, като моделът ще получи напълно нова информационно-развлекателната система. Представители на марката вече признаха, че откъм технологии Civic изостава от конкурентите си и това трябва да променено.

Що се касае до задвижването Honda ще запази сегашния 2,0-литров турбодвигател с 4 цилиндъра К20C1, но той ще получи редица подобрения, които ще повишат както производителността, така и ефективността. Като се има предвид, че сегашният Civic Type R се приближава към предела на мощността, която може да предложи един автомобил с предно предаване, се очаква моторът да получи добавка от не повече от 10-20 к.с. (сега те са 320). Ще има сериозни подобрения в реакцията на турбокомпресора, както в доставянето на въртящия момент.


Honda Civic Type R

Снимки: Autocar

0 от 500
  • #3
    13 rate up comment 1 rate down comment
    robi ( преди 3 години )
    Колко мъка има на този свят.Най технологичната компания и най големия производител на двигатели в света включително и реактивни за самолети си признали,че изоставам.*** колко трябва да си глупав да избълваш такава помия?
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Японеца ( преди 3 години )
    Тази кола е за писта! Счупи много рекорди! Спори с гоуф и меган и си сменят първите места!
  • #1
    2 rate up comment 1 rate down comment
    име ( преди 3 години )
    Силно се съмнявам таблото да излежда по този начин!