IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Toyota Land Cruiser ще получи три мотора V6

Японският всъдеход сменя напълно гамата си от двигатели

Дългоочакваното ново поколение на Toyota Land Cruiser ще получи и напълно онова гама задвижващи агрегати, която ще се състои от три V-образни двигателя с 6 цилиндъра. Това съобщава изданието Autoweek, което се позовава на свои източници в ръководството на японския производител.


Toyota Land Cruiser


Смяната на моторите ще позволи на всъдехода да бъде по-екологичен и по-икономичен. Слуховете за отказа от V8 двигателите - както бензиновия, така и дизела, при Land Cruiser 300, както ще се казва новият модел, се носят от доста време, но едва сега са потвърдени.

Всъдеходът ще излезе на пазара с избор от 3 мотора V6, чиито характеристики засега не се разкриват. Първият ще е 3,5-литров бензинов с турбо, като той ще се предлага и в още по-мощен вариант в хибридна задвижваща система. Третият ще бъде 3,3-литров турбодизел.

Що се отнася до габаритите, при новия Land Cruiser те ще бъдат подобни на тези на сегашното поколение. Очаква се дължината да бъде увеличена с 20 мм, а широчината - с 5 мм. Височината обаче ще намалее с 10 мм. За сметка на това, междуосието ще е с 50 мм повече.

В Toyota планира да предложат два варианта - луксозен и стандартен, за да може по този начин да повишат популярността на всъдехода на всички пазари по света. Очакванията са, че новият Land Cruiser ще дебютира през април тази година.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Ха ( преди 3 години )
    На Ланд крузър не му трябва много лукс като немците таралясници, който го взима знае защо
  • #4
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Потребител ( преди 3 години )
    Добър автомобил, няма спор, но и цените си ги бива. Не е точно моят избор за автомобил от този клас, но не мога да отрека безспорните му качества.А относно липсата на V8, мисля че 3.5 турбобензин добре ще ги замести.
  • #3
    1 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Истинско за офроуд е само ге классе
  • #2
    18 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Точно този *** остана единствения истенски 4х4 за оуфроуд. А тези Роувъри от еблема се превърнаха на коли за футболисти, сутеньори и комплексари.
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Сигурно и цената ще надуят яко. Сегашната 200 в най базовия вариант без екстри почва от 85 400 долара.