IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota готви спортен Land Criuser 300 и хибриден Prado

Компанията предвижда премиерата на 5 нови модела през 2021 година

Японският производител Toyota подготвя дебюта на 5 нови модела, които ще се появят на пазара през 2021 година. Сред тях са новите поколения на всъдеходите Land Cruiser и Land Cruiser Prado, като поредната информация за тях беше разкрита от BestCarWeb.


Toyota Land Cruiser


Според изданието, новото поколение на пълноразмерния всъдеход на Toyota ще бъде изграден на модифицираната платформа TNGA и ще получи хибриден силов агрегат. Той ще се състои от 3,5-литров бензинов двигател с мощност 299 к.с. (356 Нм) и електромотор със 180 к.с. Предвиждат се още версии с 3,5-литров турбо V6 с 415 к.с. и 3,3-литров дизел.

Освен това, новата Toyota Land Cruiser 300 ще получи и спортна версия GR Sport. При нея увеличение в мощността на двигателя не се предвижда, като промените ще засегнат дизайна на екстериора, както и настройките на окачването.


Toyota Land Cruiser


Що се касае до Land Cruiser Prado, чието излизане на пазара е насрочено за началото на 2022 година, то за него е известно, че ще порасне на размери. Дължината на всъдехода ще достигне 4850 мм (сегашното поколение е 4760 мм), като той ще се предлага с доработен 2,8-литров дизелов мотор с мощност 204 к.с. и 500 Нм.

Предвижда се и хибриден вариант на Prado, като в неговата основа ще бъде 2,4-литров бензинов мотор с 4 цилиндъра, който ще бъде свързан със стартер-генератор.


Toyota Land Cruiser


Снимки: BestCarWeb

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тези модели Toyota са за асфалта. Да се возиш комфортно на дълги разстояния по магистралите и от време на време ако се наложи да минеш по някой черен път. Това отдавна не са машини за офроуд. За щастие все още се произвежда и истинската офроуд версия Land Cruiser 76 V8 Diesel. Между тези машини реално няма нищо общо освен името. Серията 70 отдавна не се продава в ЕС но има фирми които я внасят от Африка.
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    пак Шекерчо ( преди 3 години )
    "ще се предлага с доработен 2,8-литров дизелов мотор с мощност 204 к.с. и 500 Нм." - всъщност точно този дизел се предлага В МОМЕНТА и на 150-та и на пикапа!
  • #1
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Много ме кефи като някой производител направи подобен камион "спортен". Направи колата с аеродинамика на тухла, вдигни я с 10 см, да тежи 2+ тона и после я смъкни с 20см и говори за спорт. Резултата е нито е проходима машина, нито вози комофортно, нито е реално спортна. Само струва 2 торби пари над и без това скъпата база.