IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още един легендарен модел на Toyota става кросувър

Трансформацията на седана Crown е предвидена за 2022 година

Компанията Toyota обмисля радикална промяна на имиджа на един от най-старите си модели - седана Crown. По данни на японския вестник Chunichi Shimbun, култовият автомобил, който преживя 15 поколения, ще се превърне в кросоувър през 2022 година.


Toyota Crown


Предполага се, че новият формат на Crown ще бъде единственият, като компанията ще се откаже от седана. Причината е ясно - непрекъснатият спад на продажбите при сегашните седани, които са измествани от пазара от вървящите по възходяща линия кросоувъри и всъдеходи.

Плановете на Toyota за Crown все още не са потвърдени официално, но Chunichi Shimbun, който разпространи информацията, е достатъчно сериозен източник. Той е с трети по големина тираж и се издава в префектурата Айти, където се намира щаб-квартирата на Toyota.


Toyota Crown


По предварителни данни, кросоувърът Crown ще бъде изграден на платформата Toyota New Global Architecture (TNGA-K), която е направена от високоякостна стомана. Същата архитектура се използва и от всъдехода Highlander, представен през 2019 година. В новия си вариант Crown ще се продава в САЩ и Китай, но засега не е известно, дали ще се появи и на други пазари.

Снимки: Toyota

0 от 500