IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota обнови най-стария си модел

Седанът Crown получи нов приборен панел и модерна мултимедийна система

Компанията Toyota представи обновената версия на 15-ото поколение на седана си Crown. Автомобилът се произвежда от 1955 година и е най-старият модел в историята на японската марка. Фейслифът вече е на пазара, като цената му стартира от 47 000 долара, съобщава Motor1.


Toyota Crown


Големите промени при Crown са в салона, където е поставен нов приборен панел, голям 12,3-инчов сензорен дисплей, друг блок за управление на двузоновия климатик и модернизирана мултимедийна система с поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto. Водачът вече разполага и с усъвършенстван комплекс за безопасност Safety Sense.

Техническите характеристики не са променяни. Автомобилът е оборудван с 2,0-литров бензинов мотор с мощност 245 конски сили, който работи с 8-степенна автоматична кутия. Предлага се и две хибридни модификации, като по-слабата развива 226 конски сили. Тя е оборудвана със система THD II с 2,5-литров двигател от семейството Dynamic Force със 184 конски сили и електромотор със 143 конски сили, като предаването е към задната ос или към четирите колела.


Toyota Crown


Топ-версията на Crown се задвижва от система Multi-Stage Hybrid Transmission (същата като на Lexus LS 500h) със съвкупна мощност от 359 конски сили. Тя се състои от 3,5-литров V6 с 299 конски сили, електромотор със 180 конски сили и литиево-йонна батерия. В този случай задвижването е само към задните колела.

Седанът Crown е построен на мащабируемата архитектура TNGA. Дължината на автомобила е 4910 мм, широчината - 1800 мм, а разстоянието между двете оси достига 2920 мм. Машината е оборудвана с голяма решетка на радиатора, светодиодна оптика, агресивни спойлери, дифузьор и спортна изпускателна система с две тръби.


Toyota Crown

Снимки: Toyota

0 от 500