IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американец представи проект за водородна суперкола

SCG 009 Concept ще може да изминава до 4500 км без презареждане

Милиардерът Джеймс Гликенхаус е един от онези автомобилни таланти, които имат прекалено много идеи в главата си и просто не могат да ги лансират наведнъж. Педприемачът почти систематично представя уникални нови проекти, като оф-роуд бъгита или болиди за Льо Ман и най-новата му идея не отстъпва по екзотичност.


SCG 009 Concept


Собственикът на нишовия автопроизводител Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) представи изображение на проекта SCG 009 Concept. Той представлява бъдещ водороден суперавтомобил, който, освен всичко друго, би могъл да измине до 4500 км с едно зареждане. Или, по думите на Гликенхаус "да стигне от Ню Йорк до Лос Анджелис без дозареждане".

Дизайнът на автомобила съчетава някои футуристични решения с препратки към спортните машини на 70-те и 80-те години на миналия век. Машината напомня доста на Lancia Stratos HF Zero и донякъде на Ferrari Modulo, но има и доста уникални изпълнения, който не могат да бъдат открити другаде.

Макар SCG 009 Concept да е само изображение, Гликенхаус споделя, че не е невъзможно инженерите да сътворят подобен автомобил и да постигнат огромния пробег, като ще се разчита на специални резервоари за втечнен водород. Естествено, за момента не става и дума за старт на разработката на подобен проект.

0 от 500