IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Когато няма Евро 6: най-продаваните коли в САЩ

Отвъд океана пак господстват гиганти с V6 и V8 - но дали няма да е за последно?

Сред петте най-продавани модела в Европа за 2020 са един компактен хечбек (Golf), три малки градски коли от В-сегмента (Clio, Corsa, 208) и един миниавтомобил от А-сегмента (Panda). Най-популярните двигатели са с обеми 1.0 и 1.2 литра - логична последица от постоянно затягащите се еконорми, увенчани от текущия стандарт Евро 6d. Как обаче стоят нещата на един също толкова голям пазар, но с несравнимо по-меки екологични изисквания? В петте най-продавани модела в САЩ попадат три големи пикапа и два SUV модела, а средният размер на двигателите е трилитров V6.
 
  
САЩ, най-продавани модели, 2020
Най-продаваните модели в отделните щати. С просто око се забелязва къде владеят пикапите и къде - компактните кросоувъри


Нека видим кои автомобили най-много са допаднали на американците през отминалата година - и да направим уговорката, че при новия президент и при неочакваните резултати в Джорджия онзи ден, позволили на демократите отново да контролират сената, това може да се промени съвсем скоро. Джо Байдън проведе цялата си кампания върху обещания за по-стриктни стандарти и подпомагане на електрическата мобилност.
  
  
Най-продаваните модели в САЩ през 2020 (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #5
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Achtung ( преди 3 години )
    В САЩ има доста различия между екологичните изисквания в различните щати. Калифорния по някой изисквания е доста стрикна дори сравнено с евро 6д, от друга страна в квадратните щати дори не се доближават до стандартите в Китай, които пък са копие на старите евро стандарти. Сегашния най нов стандарт в Китай всъщност повтаря евро 5, но беше въведен 6 години по-късно от Европа.
  • #4
    11 rate up comment 1 rate down comment
    до 5 ( преди 3 години )
    Листови ресори има Москвич 412/2140, а не Жигули ;) . За другото си напълно прав
  • #3
    20 rate up comment 14 rate down comment
    Наблюдател ( преди 3 години )
    Американците карат истински автомобили на бензин, западноевропейците прахосмукачки, косачки, а вече и тролей за екопръдни, в Тикволандия боклyци в планетарен мащаб!
  • #2
    31 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    така е, от петлитровия атмосферен V8 излизат само теменужки...
  • #1
    15 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    На американците не им трябва Евро 6 за да са по-еко, те са се оттървали от дизела отдавна.