IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Когато няма Евро 6: най-продаваните коли в САЩ

Отвъд океана пак господстват гиганти с V6 и V8 - но дали няма да е за последно?

Сред петте най-продавани модела в Европа за 2020 са един компактен хечбек (Golf), три малки градски коли от В-сегмента (Clio, Corsa, 208) и един миниавтомобил от А-сегмента (Panda). Най-популярните двигатели са с обеми 1.0 и 1.2 литра - логична последица от постоянно затягащите се еконорми, увенчани от текущия стандарт Евро 6d. Как обаче стоят нещата на един също толкова голям пазар, но с несравнимо по-меки екологични изисквания? В петте най-продавани модела в САЩ попадат три големи пикапа и два SUV модела, а средният размер на двигателите е трилитров V6.
 
  
САЩ, най-продавани модели, 2020
Най-продаваните модели в отделните щати. С просто око се забелязва къде владеят пикапите и къде - компактните кросоувъри


Нека видим кои автомобили най-много са допаднали на американците през отминалата година - и да направим уговорката, че при новия президент и при неочакваните резултати в Джорджия онзи ден, позволили на демократите отново да контролират сената, това може да се промени съвсем скоро. Джо Байдън проведе цялата си кампания върху обещания за по-стриктни стандарти и подпомагане на електрическата мобилност.
  
  
Най-продаваните модели в САЩ през 2020 (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #15
    9 rate up comment 4 rate down comment
    До анонимен 5 ( преди 3 години )
    Разбираш ги нещата :-) Дай ми на мен едно Grand Cherokee trackhawk, а ти си мечтай за 3 тонен бидон, като Ауди кю 7, с двулитров три турбомотор, щото било много мощно и са му много изтънчени пластмасите вътре!
  • #14
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Пич, ти колко Шевролет Силверадо си видял у Европа да пиатам?
  • #13
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Чич Джамбо ( преди 3 години )
    Да сте видели нещо хамериканско да се продава що-годе в останалия свят, извън кравария? Даже и на определено най големия световен и всеяден пазар за овтомобили - китайския?
  • #12
    15 rate up comment 12 rate down comment
    Бат Рамбо ( преди 3 години )
    Да видяхте VW или Audi? Няма. На най-големият пазар разбират от автомобили.
  • #11
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Освен това екологичните им норми изобщо не са занижени, грешно е да се мисли така. Те просто не обръщат внимание на отделяние въглеродеден диоксид, който, напомням не е вредна емисия, а газ вспомагащ за парниковия ефект
  • #10
    10 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #5, хайде на бас, че не си карал никога американска кола да не говорим - да си имал. "харчат много, вървят малко и имат гадни пластмиси". прав си за последното, но им виж цените.Колкото до харченето и вървенето, вземи и сравни, но това, което може да бъде сравнявано, от 88 година насам (не 2литра бензин с 5.0 такъв). Нито вървят малко, нито харчат толкова много.
  • #9
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Петко ( преди 3 години )
    "Американската" хонда в класацията е очеизбождащо грозна. Прилича на китайски премиум от преди 15 години.
  • #8
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Стандартите в САЩ за коли и камиони (пикапите се водят камиони) са различни. А, и дизеловите пикапи не са половината от продаваните, а малък дял. Масовите са с бензин.
  • #7
    4 rate up comment 13 rate down comment
    До 9 ( преди 3 години )
    Половината от тия пикапи са с дизелови V6, главо
  • #6
    18 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    От пет литровия V8 може да не излизат теменужки, но поне не излиза черна димна завеса с ужасна смрад от 1.9 тди на бай Иван.