IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Легендарен дизайнер разкри секретна разработка на Porsche

Концептуалният роудстър 550one е държан в тайна повече от 10 години

Бившият главен дизайнер на Volkswagen - Валтер де Силва, публикува в профила си в Instagram снимки на секретния концептуален модел Porsche 550one. Той е бил направен през 2008 година в чест на легендарния спортен автомобил от 50-те години 550 Spyder.


Porsche 550one


Според Де Силва, машината никога не е показвана пред публика. Тя е била направена по заповед на тогавашния шеф на Volkswagen Group - Фердинанд Пиех, като в продължение на няколко години компанията е обмисляла нейното евентуално пускане в серийно производство.

Спортната кола е създадена по едно и също време с концептуалните Volkswagen Bluesport Roadster и Audi E-Tron Spyder, които са оборудвани с дизелови мотори. Машината на Audi, например, получава 3,0-литров V6 на задната ос, който работи с два електромотора на предните колела. Нито един от прототипите обаче не стига до серийно производство, като причината най-вече е световната финансова криза от края на 2008 година.


Porsche 550one


В края на миналата година компанията от Щутгарт представи проекта си Porsche Unseen ("Неизвестните Porsche"), в рамките на който бяха показани дизайнерски разработки от периода от 2005 до 2009 година. Някои от машините бяха доста впечатляващи, но нито една от тях не се появи пред публика.

Снимки: Instagram

0 от 500